ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οξύτατη επίθεση του πρωθυπουργού στο ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα

«Διασφαλίσαμε ότι βγαίνουμε από την κρίση και δεν πρέπει με τίποτα να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Αυτό είναι το  διακύβευμα των εκλογών», είπε ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας ότι στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να γίνει και η σωστή «επιλογή μαχητών για το ευρωκοινοβούλιο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας μιλάει, όχι για το χθες, αλλά για το προχθές που έχει χρεοκοπήσει και υπόσχεται όλα σε όλους». Σημείωσε ακόμα ότι «ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που υπάρχει λαϊκισμός».

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων και μνημονίων, ενώ χαρακτήρισε ως «τελευταία εκκρεμότητα το χρέος» που, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο με σημαντική ανακούφιση για τον ελληνικό λαό.

Εκτίμησε ακόμα ότι θα επιτευχθεί βιωσιμότητα του χρέους με χαμηλά επιτόκια.

«Θέλουμε μια δυνατή Ελλάδα» τόνισε και εμφανίστηκε βέβαιος για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα νέο χρηματοδοτικό πακέτο από τους εταίρους της και έθεσε ως στόχο τη μείωση της φορολογίας.

«Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να μου δώσει το δικαίωμα να βγω από την κρίση για τα καλά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε αβεβαιότητα». Εμφανίστηκε ως εγγυητής της «σταθερότητας» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για  επιδίωξη «αστάθειας». «Αυτό τον τρέφει. Αν δεν του βγει η αστάθεια, τι θα γίνει τότε; Άλλοι θα έχουν το πρόβλημα. Και μήπως η αστάθεια αυτή αντί να μετακομίσει στην Ελλάδα, μετακομίσει στο κόμμα του κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για μια τηλεμαχία ο πρωθυπουργός τόνισε πως θέλει να υπερασπιστεί το επίπεδο της δημοκρατίας και δεν θέλει να είναι σε συναντήσεις με ακατάσχετο υβρεολόγιο. «Εγώ πιστεύω ότι ξεπερνάμε την κρίση ενωμένοι, ο Ελληνικός λαός το ήθελε αυτό. Το αν πουλάς σήμερα μιζέρια και διχασμό δεν περνάει. Και πιστεύω ότι δε θα του περάσει του κ. Τσίπρα» τόνισε.

Για το δίλημμα «Ελιά ή εθνικές κάλπες» που έθεσε ο κ. Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα, να είστε σίγουροι ότι θα αντέξει και τώρα, δεν θέλω να πω τίποτα άλλο (...) δεν θέλω να κρίνω τις επιλογές των άλλων κομμάτων ως προς τη στρατηγική τους, η κυβερνητική σταθερότητα άντεξε στα πάρα πολύ δύσκολα (...) δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές σε καμία περίπτωση».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ενώ σε ερώτηση για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε πως για το λόγο αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του. Σε ερώτηση για το «Ποτάμι» ο πρωθυπουργός  είπε ότι, θεωρεί καλοδεχούμενο καθετί καινούργιο.  Τέλος εξέφρασε την άποψη πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.