ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλοι με τον Γραμματέα και οι βουλευτές

Στα κάγκελα το Μαξίμου με Θεοχάρη

Μετά το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και το σχέδιο φορολογικών ελέγχων και κυρίως αυτόματων κατασχέσεων, η ...γκάφα με την φορολόγηση των ομολόγων εξοργίζει το Μαξίμου.

Ως τον καλύτερο σύμμαχο του... ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν κάποιοι στο πρωθυπουργικό επιτελείο τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ Χάρη Θεοχάρη.

Μετά την εμπλοκή στη διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών για τον αιγιαλό, ήρθε η δημοσιοποίηση του σχεδίου ελέγχων του κ. Θεοχάρη, προ ημερών, το οποίο και σήκωσε σκόνη και (ξε)σήκωσε αντιδράσεις. Χθες, η εγκύκλιος για την φορολόγηση των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων προκάλεσε αναταραχή, μαζικές πωλήσεις ελληνικών τίτλων, αύξηση των επιτοκίων και τελικά την... απόσυρσή της.

Στο Μαξίμου πνέουν μένεα για τον «επικοινωνιακό» κ. Θεοχάρη ενώ η επιλογή της Κουμουνδούρου, προ ημερών, να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση επικαλούμενη το ΓΓ Δημοσίων Εσόδων λειτούργησε ως «κόκκινο πανί». Συνομιλητές του Πρωθυπουργού δεν φείδονται... κακών λόγων για τον κ. Θεοχάρη αναδεικνύοντας τις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις του, τον εθισμό του στο twitter (σ.σ. σε βαθμό που κρίσιμες αποφάσεις να ανακοινώνονται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και να... έπεται η εγκύκλιος) αλλά και τις συχνές «γκάφες» του, όπως λένε, που τον αναγκάζουν σε συνεχείς διορθώσεις και ανασκευές.

Έξαλλοι με τον Γραμματέα εμφανίζονται και πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι υπερβαίνει το ρόλο του και ότι, πάντως, η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα προφανώς δεν μπορεί να ακυρωθεί, ωστόσο δεν μπορεί και να μην έχει ίχνος πολιτικότητας.

Ως προς την τύχη του κ. Θεοχάρη, αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της συμφωνίας με την τρόικα ήταν να του δοθούν οι αρμοδιότητες – υπερεξουσίες λένε κάποιοι – προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Και αυτές δόθηκαν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.