ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από δύο εβδομάδες

Ξανάρχισε η δίκη Πιστόριους

Στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης μπαίνει η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Η δίκη ξανάρχισε σήμερα στην Πρετόρια, μετά από δύο εβδομάδες όπου είχε διακοπεί και καταθέτουν διάφοροι ειδικοί και μάρτυρες.

Πρώτος κατέθεσε ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε ο Πιστόριους, μετά το συμβάν. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ακινήτων Γιόχαν Στάντερ, ο οποίος μένει λίγα μόνο μέτρα πιο πέρα από την οικία του αθλητή. Όπως είπε: «Μου τηλεφώνησε ο Όσκαρ και μου είπε, Γιόχαν σε παρακαλώ έλα στο σπίτι μου. Πυροβόλησα τη Ρίβα. Νόμιζα ότι ήταν εισβολέας». Και πρόσθεσε ότι η κόρη του και η γυναίκα του άκουσαν κάποιον να ουρλιάζει το μοιραίο βράδυ. Ο Στάντερ αποκάλυψε ότι πήγε στο σπίτι του Πιστόριους μαζί με την κόρη του αμέσως μετά την φόνο και είδε τον παραολυμπιονίκη να κλαίει.

Η γυναίκα του υποστήριξε ότι αυτός που ούρλιαζε ήταν ο Πιστόριους, λίγο αφότου πυροβόλησε την Ρίβα. Και συνέχισε: «Έκλαιγε πραγματικά. Πονούσε και μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να βάλει τη Ρίβα στο αυτοκίνητό του και να την πάει στο νοσοκομείο», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.