ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκησε την Αργεντινή στην παράταση!

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γερμανία!

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γερμανία!

Όπως το 1990 έτσι και το 2014 η Γερμανία επιβλήθηκε 1-0 της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο μετά από 24 χρόνια.

Στο πρώτο ημίχρονο ο τελικός μας έδωσε αρκετές φάσεις και συγκινήσεις, μας έδωσε ευκαιρίες και δοκάρι (του Χέβεντες σε κοντινή κεφαλιά), αλλά δεν μας έδωσε γκολ. Η Γερμανία πατούσε καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο απέναντι στην Αργεντινή που προσπαθούσε να χτυπήσει στον κενό χώρο, κάτι που πέτυχε -στο γκολ-οφσάιντ του Ιγκουαϊν.

Στο δεύτερο μέρος οι ευκαιρίες ελαχιστοποιήθηκαν και το παιχνίδι θύμιζε παρτίδα σκάκι. Οσο περνούσε η ώρα η Γερμανία ανέβαινε στην περιοχή των Αργεντινών και έψαχνε το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε, ακόμη μια φορά στο εφετινό Μουντιάλ, στην παράταση.

Εκεί η ομάδα του Λεβ ήταν καλύτερη και λυτρώθηκε από τη «χρυσή» αλλαγή, τον Γκέτσε. Ο παίκτης της Μπάγερν μπήκε στο ματς στο 88ο λεπτό και στο 113' με όμορφη ενέργεια και κοντινό σουτ διαμόρωσε το τελικό 1-0. Η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο για 4η φορά στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (32' Σίρλε), Κρος, Εζίλ (120' Μερτεζάκερ), Μίλερ, Κλόζε (88' Γκέτζε)

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλι, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες (86' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46' Ιγκουαΐν), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.