ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικοί οι αριθμοί

Ραγδαία η αύξηση εισροής μεταναστών στην Ελλάδα

Σημαντική, συνεχόμενη και ανησυχητική είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω της Τουρκίας προς τη χώρα μας.

Οι αριθμοί των συλληφθέντων -στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία- μεγαλώνουν σταθερά κάθε μήνα, ενώ δουλεμπορικά σκάφη εντοπίζονται καθημερινά από τις λιμενικές αρχές σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο φέτος, η αύξηση που σημειώθηκε ήταν 131,55% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Και έπεται συνέχεια, αφού τον Ιούλιο προστέθηκαν άλλοι 4.175.

Από τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», προκύπτει και προσπάθεια των δουλεμπορικών δικτύων να «σπάσουν» έως και την «Ασπίδα» στον Έβρο, περίπου δύο χρόνια μετά την κατασκευή φράχτη 12,5 χιλιομέτρων και την εντατικοποιημένη αστυνόμευση με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων και μεγάλου αριθμού αστυνομικών για τη φύλαξη στο «ποτάμι». Μόνο εκεί, η αύξηση στο εξάμηνο έφτασε στο 64,40% και από Ιούλιο σε Ιούλιο στο 112,70%.

Οι αριθμοί που περιγράφουν γενικότερα το φαινόμενο είναι αποκαλυπτικοί. Τον Ιούλιο συνελήφθησαν 4.175 άτομα που μπήκαν από θαλάσσης παράνομα από την Τουρκία, όταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ήταν 1.538. Δηλαδή, αύξηση 171,46%. Το πλέον ανησυχητικό; Ολους τους μήνες, φέτος, η τάση ήταν και παραμένει αυξητική. Και κάπως έτσι, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών, σε επτά μήνες, έφτασε στα 15.104 άτομα, όταν πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα ήταν μόλις 6.200. Εν προκειμένω, η αύξηση έφτασε στο 143,61%.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Johnny p. 16:51 03/08/2014

    Αυτοί όλοι οι λαθραίοι μετανάστες συν τα μνημόνια συντρίβουν μιά για πάντα την Ελληνική κοινωνία και βάζουν ταφόπλακα στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.Είναι λυπηρό που κόμματα όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν και ενθαρύνουν την παράνομη μετανάστευση αφού θέλουν σύνορα ανοιχτά και την νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που κάνουν πολέμους και δημιουργούν μεταναστευτικές ροές από τις εμπόλεμες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής πρός την χώρα μας.Για το λόγο αυτό οι πορείες που έκαναν πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ προς την πρεσβεία του Ισραήλ για την Γάζα ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.