ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριές κατηγορίες

Καρχιμάκης κατά Μαυραγάνη

Λάβρος κατά του υπουργείου Οικονομικών και ιδιαίτερα κατά του Γιώργου Μαυραγάνη εμφανίζεται ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή …κωλυσιεργίες που διαπιστώνει στους ελέγχους των εξωχώριων εταιριών

«Εικοσι-επτά χρόνια χρειάζονται για να ελεγχθούν οι 6575 off shore εταιρίες με τους πιθανά σκόπιμους , ρυθμούς χελώνας του υπουργείου Οικονομικών», λέει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, διαβάζοντας την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσουκάλη, ότι από τις 6575 offshore εταιρείες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μονο σε 251, διαπιστώνει ότι :

- το υπουργείο Οικονομικών «βαράει καθυστερήσεις» στους ελέγχους, με ασυντόνιστο και χύδην, κατά περίπτωση έλεγχο.

- με τον τρόπο που ακολουθεί στους ελέγχους, δίνεται η δυνατότητα των επιλογών, άλλοι να ελέγχονται και άλλοι να καλύπτονται. «Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει. Κοινώς εξαπατούν και συγκαλύπτουν», λέει.

- για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των 6575 με τους ρυθμούς των 251 ελέγχων offshore που δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τον ετήσιο ρυθμό, χρειάζονται 27 χρόνια.

Στρεφόμενος πλέον κατά του κ.Μαυραγάνη προσωπικά, ο κ.Καρχιμάκης τον κατηγορεί ότι «ουσιαστικά κωλυσιεργεί τους ελέγχους για να γλυτώνουν οι πλούσιοι απο τους φόρους,και για να την πληρώνει τελικά ο κόσμος που καλείται μονίμως να συνεισφέρει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.