ΚΟΣΜΟΣ

Eίχαν στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος

Νέα Υόρκη: Δύο επίδοξες τζιχαντίστριες συνελήφθησαν πριν πυροδοτήσουν βόμβα

Στη σύλληψη δύο γυναικών ηλικίας 20 και 30 ετών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, λίγη ώρα πριν θέσουν σε εφαρμογή το φονικό πλάνο τους το οποίο προέβλεπε την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού με στόχο το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι δύο γυναίκες ήθελαν να πυροδοτήσουν βόμβα στην Νέα Υόρκη, ενώ είχαν στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Το ABC News επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης του FBI που οδήγησε στη σύλληψη των δύο γυναικών δεν κινδύνευσαν πολίτες.

Αναλυτικότερα, αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν πως η μία είναι η 28χρονη Νοέλ Βελέτζας και η δεύτερη είναι η 31χρονη Άσια Σιντίκουι, οι οποίες κατηγορούνται ότι συνωμοτούσαν για να πυροδοτήσουν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κάπου στις ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής τοποθεσία.

Μάλιστα, η μία εκ των δύο θεωρούσε τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν «ήρωα», ενώ αμφότερες πραγματοποιούσαν συζητήσεις στο Διαδίκτυο σχεδιάζοντας το τέλειο πλάνο για την τρομοκρατική επίθεσή τους.

Οι δύο γυναίκες που ζουν στο Κουίν και έχουν αμερικανική υπηκοότητα, πρόκειται να εμφανιστούν σήμερα στο δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως η Σιντίκουι είχε στην κατοχή της πολλά φιάλες προπανίου, καθώς και οδηγίες για τον τρόπο μετατροπής τους σε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η Βελέντζας από την άλλη εδώ και καιρό έχει υιοθετήσει την ιδεολογία της τζιχάντ και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την τρομοκρατία, ενώ με επαφές της με αστυνομικό που βρισκόταν σε μυστική αποστολή για την σύλληψή της, είχε δείξει το κινητό της στο οποίο είχε φωτογραφία τον Μπιν Λάντεν με ένα Καλάσνικοφ. Την ίδια ώρα, θεωρούσε τον επικεφαλής της σουνιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ, μέντορά της.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα το FBI συνέλαβε δύο άνδρες στο Ιλινόις κατηγορώντας τους ότι ήθελαν να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, εμπνευσμένοι από τα εγκλήματα των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.