ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιτήσεις μέχρι 9 Απριλίου

Νέο πρόεδρο αναζητά το ΤΧΣ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του μη εκτελεστικού Προέδρου καθώς και της θέσης ενός μη εκτελεστικού μέλους του Γενικού Συμβουλίου απεύθυνε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Πέμπτη 9 Απριλίου. Ο πρόεδρος και το νέο μέλος του γενικού συμβουλίου θα επιλεγούν από μια ειδική επιτροπή ενώ ο διορισμός τους θα γίνει με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του ταμείου κ. Χρήστος Σκλαβούνης καθώς και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κ. Stephan Wilcke. Ως πιθανός αντικαταστάτης του κ. Σκαβούνη είναι ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην αντιπρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ωστόσο δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμός ότι τα στελέχη του ΤΧΣ δεν πρέπει να εργάζονται σε τράπεζα για τουλάχιστον 6 μήνες πριν την ανάληψη καθηκόντων θα πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.