ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Από τη μία αντιπολίτευση, από την άλλη… συνέδριο

«Σπριντ» στην τελική ευθεία επιχειρεί ο Λοβέρδος

Μεταξύ της σκληρής αντιπολίτευσης σε μία κυβέρνηση που θεωρούν ανεύθυνη και της προετοιμασίας ενός συνεδρίου, όπου μεταξύ άλλων κρίνεται και η πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, κινείται το ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «κυβερνητικό φεστιβάλ ανευθυνότητας και προχειρολογίας», οι υποψήφιοι διάδοχοι του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ παίρνουν θέσεις μάχης.

Η καταγγελία περί ανευθυνότητας της κυβέρνησης ήρθε με αφορμή το γεγονός ότι οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης δήλωναν χθες ότι η δόση στο ΔΝΤ δεν θα καταβληθεί και οι άλλοι μισοί το αντίθετο, ότι ο υπουργός Οικονομικών αφού δήλωσε ότι θα φορολογηθούν οι συναλλαγές μέσω ΑΤΜ, αργότερα αυτοδιαψεύστηκε, αλλά και ότι θέματα όπως η νομιμοποίηση των καταθέσεων εξωτερικού «εκ του πλαγίου», όπως λένε,τίθενται χωρίς προετοιμασία στον δημόσιο διάλογο. «Τέτοιες συμπεριφορές δενπλήττουν την αξιοπιστία μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας και προξενούνπρόσθετη βλάβη στην εθνική οικονομία», λένε στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη του κόμματος στηλιτεύουν σειρά άλλων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρατήρηση του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου ότι στις προτάσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την κάλυψη κορυφαίων θέσεων στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, βρίσκεται αποσπασμένος υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Λοβέρδος χθες, όμως, είχε την ‘τιμητική’ του. Επιχειρώντας ένα «σπριντ» στα τελευταίαμέτρα του μαραθωνίου που λέγεται συνέδριο, δήλωσε ευθαρσώς πλέον ότι και θέλεικαι θα είναι υποψήφιος, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει ήδη διασφαλίσει τις απαιτούμενες240 υπογραφές συνέδρων για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του.

Ο ίδιος, ανκαι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, επιτέθηκε στον πρώηνπρωθυπουργό, αποδίδοντάς του ευθύνες για την ήττα του ΠΑΣΟΚ και για το ότι τώραπεριμένει στην εξεταστική επιτροπή να μιλήσει η Χρυσή Αυγή για να μιλήσει μετάο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, που είναι έβδομο κόμμα στο Κοινοβούλιο.

«Εμείςπήραμε μία απόφαση, να πάμε με τον κόσμο που μας στήριξε, να απευθυνθούμε στονκόσμο που στήριξε τον κ.Παπανδρέου, αλλά όχι στα τρία-τέσσερα στελέχη που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στη διάσπαση», είπε, θυμίζοντας με νόημα ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη ομόφωνα πριν από περίπου δυόμιση μήνες, ως να ήθελε να στείλει μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά, στην οποία άσπονδοι φίλοι της στο κόμμα καταλογίζουν ως αρνητικό ότι δρομολογεί την επανένωση των δύο κομμάτων στον βαθμό που θα εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.