ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή εκλέγει συνέδρους

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ

Μετασχηματισμό σε νέο κόμμα θέλει ο Κωνσταντινόπουλος.

Την πλατφόρμα τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζουν ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, με τα χαρτιά τους πάντως να μην αναμένεται να ανοίξουν πλήρως πριν από το συνέδριο του κόμματος στις 5-7 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, την προσεχή Κυριακή, διεξάγεται η ψηφοφορία στη βάση για την εκλογή συνέδρων, ενώ τρεις εβδομάδες αργότερα –και μία μετά το συνέδριο-αναμένεται η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, που παρουσίασε εν πολλοίς τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Βόλο, την σκυτάλη πήρε χθες ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα στον χώρο.

«Είναι ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μετασχηματιστεί σε ένα νέο κόμμα», είπε μιλώντας στον Σκάι, προκειμένου να ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος για την παράταξη,βασισμένος στις πολιτικές της κεντροαριστεράς και στις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

«Κρατάμε τα θετικά πρόσημα από την πορεία και την ιστορία μας, αλλά προχωράμε προς το μέλλον», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη μετεξέλιξης του χώρου σε ένα νέο κόμμα και δεσμευόμενος πως εφόσον πάρει την σχετική εντολή, θα υλοποιήσει το σχέδιό του.

«Αν τα μέλη και οι φίλοι της παράταξής μας μου εμπιστευθούν αυτή τηνευθύνη, θα μετασχηματίσω την παράταξη σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία νέασυλλογικότητα», είπε, βάζοντας ψηλά τον πήχη και κάνοντας λόγο για ‘νέεςπολιτικές’ στη βάση των οποίων θα πρέπει ο χώρος να απευθυνθεί στην κοινωνία,ώστε να εκπροσωπήσει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Την ίδια ώρα πάντως, φαβορί για τη θέση του προέδρου του κόμματος θεωρείταιη Φώφη Γεννηματά, ενώ διάχυτη είναι η εντύπωση στο ΠΑΣΟΚ ότι οι υποψηφιότητεςστο τέλος του δρόμου, ήτοι στο συνέδριο, θα ξεπερνούν σε αριθμό αυτές που έχουνήδη κατατεθεί.

Πέραν της Φώφης Γεννηματά που δεν έχει καταθέσει επισήμως υποψηφιότητα για την ηγεσία, πλην όμως θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι θα την διεκδικήσει και μάλιστα με αξιώσεις, το «παρών» στην κούρσα έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς, που παλεύουν τώρα να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπογραφές (σ.σ. το 10% των συνέδρων) για να κατοχυρώσουν την υποψηφιότητά τους.

Κλειδί για τις εξελίξεις στον χώρο, πάντως, θεωρείται η ενδεχόμενη εμφάνιση και νέων διεκδικητών στην κούρσα της διαδοχής. Τα ονόματα που ακούγονται σεαυτή την περίπτωση είναι αυτά του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη που προςώρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αλλά και του πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη,που δείχνει να αμφιταλαντεύεται…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.