ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έκθεση της Ericsson Mobility Report

Επτά στους δέκα παγκοσμίως θα χρησιμοποιούν smartphone μέχρι το 2020

Τουλάχιστον το 70% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να χρησιμοποιούν κάποιο smartphone για επικοινωνία, ενημέρωση, κοινωνική δικτύωση κ.λπ. έως το 2020, κάτι που μεταφράζεται σε διπλάσιο αριθμό χρηστών έξυπνου κινητού τηλεφώνου συγκριτικά με τη φετινή χρονιά. Τα στοιχεία της έκθεσης «Ericsson Mobility Report», δείχνουν ότι τουλάχιστον 6,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς οι επτά στους δέκα, θα έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone.

Ταχύτατη αναμένεται να είναι και η ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, τα οποία εκτιμάται ότι σε διάστημα 5 ετών θα καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ραγδαία αυτή άνοδος του αριθμού των συνδρομητών αλλά και η μεγάλη ζήτηση υπηρεσιών μέσω mobile data θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση της συνολικής κίνησης δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

1smartphone1

Συγκεκριμένα, η χρήση δεδομένων μέσω smartphone αναμένεται να δεκαπλασιαστεί έως το 2020.

Σημαντική αύξηση στον αριθμό νέων χρηστών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων αναμένεται να καταγραφεί σε περιοχές όπως η Ασία, ο Ειρηνικός, η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Όπως εκτιμά η Ericsson στην έκθεσή της, από τα συνολικά 3,5 δισεκατομμύρια νέων χρηστών που θα προστεθούν έως το 2020, τα 2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και τα 750 εκατομμύρια χρηστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.