ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Απαισιοδοξία για την επόμενη μέρα

Συνεδριάζει η ΕΚΤ - Περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων προ των πυλών

Στη Φρανκφούρτη είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων καθώς σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ από την έκβαση της οποία θα κριθεί το αν θα ανοίξουν ή όχι αύριο οι τράπεζες.

Ουρές υπό τον φόβο της ρήξης

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ έχει διαμηνύσει στις ελληνικές αρχές ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις εγχώριες τράπεζες, μέσω του ELA, αρκεί να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ώστε να διασφαλιστεί ότι η ρευστότητα θα παραμείνει εντός του τραπεζικού συστήματος και της χώρας.

Αν γίνει αυτό τότε οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές για αρκετές ημέρες, και κατόπιν θα λειτουργούν υπό καθεστώς αυστηρών περιορισμών. Η ΕΚΤ όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών. Σε μια τέτοια περίπτωση οι τράπεζες πάλι δεν θα λειτουργήσουν.

Στελέχη τραπεζών αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση βρίσκεται στο σημείο μηδέν και οι πολιτικές εξελίξεις δεν δημιουργούν αισιοδοξία για το αν θα μπορέσουν τις επόμενες ημέρες να λειτουργήσουν ομαλά οι τράπεζες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.