ΕΛΛΑΔΑ

Με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία έξω από τη Βουλή

Με παρούσα και τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ενάντια στη συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση Ροσινάντε, το ΕΠΑΜ, η ΑΔΕΔΥ και σωματεία εκπαιδευτικών με τα πανό τους έδωσαν επίσης το «παρών».

«Χτες διεξήχθη ένα πραξικόπημα από μεριάς των ευρωπαϊκών θεσμών στο Γιούρογκρουπ εκβιάζοντας ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που είπε ένα μεγάλο "όχι" την προηγούμενη Κυριακή να υπογράψει ένα μνημόνιο, το οποίο μετατρέπει τη χώρα σε αποικία του κεφαλαίου και του χρέους» αναφέρει το μέλος της γραμματείας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σταύρου.

«Με μόνιμες επιτροπές σε κάθε υπουργείο, με μοναδικό στόχο να τιμωρήσει το λαό και την πρώτη κυβέρνηση του λαού, που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της πλειοψηφίας και τις ανάγκες της, επειδή τόλμησε να εκλέξει αριστερή κυβέρνηση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, υπεράσπισης του λαού να μη δεχτεί η κυβέρνηση αυτό το πραξικόπημα και τον εκβιασμό που διεξάγεται από τους δανειστές. Να μη δεχθεί να περάσει αυτή η συμφωνία ή να αποσύρει τη συμφωνία» συμπληρώνει ο κ. Σταύρου.

Καταψήφιση της συμφωνίας ζητά η 22χρονη Μαρία, άμεση ρήξη με τους δανειστές και εθνικοποίηση των τραπεζών. «Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η λιτότητα είναι αναπόφευκτη, καθώς κυριαρχούν οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πράγμα που αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά. Ο κόσμος είναι ακόμα μουδιασμένος, αλλά πια, πιστεύω, ειδικά μετά το μεγάλο "όχι" του δημοψηφίσματος, πως θα οργανωθεί και θα αγωνιστεί για μια καλύτερη ζωή.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.