ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τον Γιάννη Πανούση

Γεροβασίλη: Να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε

«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ' αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Προσθέτει ότι ο κ. Πανούσης «πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται».

«Είμαι βέβαιη ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης» καταλήγει στην δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. XAM 22:51 09/11/2015

    Συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο
    Αλέξης Τσίπρας: «Τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει»

    «Θέλουμε έναν ιστορικό θρίαμβο για τον λαό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόμενος τη θέση του για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος στη Βουλή, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

    Στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές ότι τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις θεσμικές υποχρεώσεις τής χώρας έναντι της ΕΕ, αλλά όχι τις πολιτικές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, επικαλούμενος τη λαϊκή ετυμηγορία. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι, μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση και ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει βρεθεί λύση, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός θα το κάνει στην Κύπρο.

    Είναι προφανές, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχει τρόικα. Σημείωσε ότι το plan B της τρόικας είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να υπονομευθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει ότι η αυτοδυναμία δεν είναι μια αλαζονική θέση, αλλά μια αναγκαία συνθήκη για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα της διαπλοκής, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει από την καταπολέμηση τού λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, από τις «περιβόητες λίστες» Λαγκάρντ, Νικολούδη κλπ, που θα ελεγχθούν, ενώ ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα τεθούν υπό την εποπτεία του ιδίου, ως πρωθυπουργού.

    Ο λαός δεν ζητά θαύματα αλλά να αποδώσουμε δικαιοσύνη, είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ όσον αφορά τα ΜΜΕ τόνισε ότι απλά θα επιδιώξει να εφαρμοστούν οι νόμοι.

    Ο αγώνας κατά της διαπλοκής θα είναι δύσκολος και ανηφορικός είπε ο κ. Τσίπρας. Διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα «συγκρουστούν μέσα και έξω» και πρόσθεσε ότι «πιο σοβαρές θα είναι οι συγκρούσεις μέσα στη χώρα, καθώς έξω διαμορφώνεται διαφορετικό κλίμα». Θα συγκρουστούμε με το κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε τη βούλησή του να αντιμετωπίσει όσους πήραν αποφάσεις κρίσιμες για τη χώρα, όσους χρεοκόπησαν τις τράπεζες «και συνεχίζουν μάλιστα να τις διοικούν». Το τρίγωνο της διαπλοκής την επόμενη ημέρα των εκλογών τελειώνει, είπε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.