ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όσοι θέλουν το τέλος της Συνθήκης σκοτώνουν την εσωτερική αγορά»

Ζ.Κ.Γιούνκερ: Το ευρώ και η Σένγκεν συνδέονται

Το ευρώ και η Σένγκεν συνδέονται, επισήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Χαρακτηρίζοντας τη συνθήκη Σένγκεν ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα, τόνισε πως «αυτοί που θέλουν να τελειώσει, σκοτώνουν  την εσωτερική αγορά».

«Η ζώνη Σένγκεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δίχως τη ζώνη Σένγκεν, χωρίς την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, χωρίς την ελευθερία των Ευρωπαίων πολιτών για να ταξιδεύουν το ευρώ δεν θα έχει σημασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Και το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μεταξύ της Σένγκεν, της ελεύθερης κυκλοφορίας και της εσωτερικής αγοράς. Αν κάποιος θέλει να καταστρέψει τη ζώνη Σένγκεν, τότε τελικά, αυτό που πρόκειται να κάνει είναι να τελειώνει με την ενιαία αγορά επίσης. Και αυτό οδηγεί σε θέματα ανεργίας στην Ευρώπη. Λιγότερη ζώνη Σένγκεν σημαίνει λιγότερη απασχόληση, λιγότερη οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω συνοριακοί έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστίασε στην ανάγκη πιο εντατικής εργασίας στο ζήτημα της μετανάστευσης λέγοντας πως δεν δέχεται κράτη-μέλη να λένε, πως «εμείς δεν δεχόμαστε πρόσφυγες».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.