ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο-Οι τρεις εξ αυτών είναι αλλοδαποί

Ελεύθεροι οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη για το αδίκημα της απιστίας οι έξι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων οι τρεις είναι αλλοδαποί.

Όλοι τους κατηγορούνται για απιστία και εμπλέκονται  στην υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο
Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

Πριν τις απολογίες τους εξετάστηκε και μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ η βασική υπερασπιστική γραμμή τους στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ρόλος τους ήταν απλώς γνωμοδοτικός και συνεπώς όχι δεσμευτικός για το ΔΣ το οποίο και αποφάσισε τελικά. Όπως επισήμαναν άλλωστε οι συνήγοροι τους Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Γιάννης Γιαννίδης, υπό αυτή την έννοια δεν είχαν καμία διαχειριστική ευθύνη δημοσίου χρήματος άρα δεν υφίσταται ευθύνη "απιστίας" τους στην υπηρεσία, όπως περιγράφεται το αδίκημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.