ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Νέα εισαγγελική έρευνα για το έλλειμμα του 2009

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, με αφορμή δημοσιεύματα.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα οποία αναφέρονται σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009. Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα δημοσιεύματα, τα οποία διαβιβάστηκαν, ήδη, στον κ. Ζαγοραίο, έχουν ημερομηνία 29 και 31 Αυγούστου 2016. Το πρώτο φέρει τον τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και το δεύτερο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες».

Με την παραγγελία της προς τον κ. Ζαγοραίο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση του ελλείμματος πρόσφατα είχε αναιρεθεί η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009. Πλέον, τον τελικό λόγο για την υπόθεση Γεωργίου έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο θα επανεξετάσει την υπόθεση.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ωραίο σπορ αυτό !
    Λέγεται από σπόντα και εξυπηρετεί τις συκοφαντίες και την λάσπη,όση εκτοξέφτηκε από υποκείμενα σαν τον αντπρόεδρο της κυβερνησης Πάνο Καμμενο, που απο χρόνια εχει γίνει η λασποπαραγωγική γεννήτρια της παράταξης των καρεκλολάγνων που μας κυβερνά. ….
    Την παίρνει στην συνέχεια μια φυλλάδα , γράφοντας τα δικά της , για να επέμβει στην συνέχεια «η επετηρίδα ή , η παραβιασή της » στο εισαγγελικό σώμα από το Μαξίμου .
    Να ! Πως το παράδειγμα του Σανιδά στην περίοδο των αιτιών της πτώχευσης μας επι Κ.Κ. Έρχεται να επαναλειφθεί σήμερα και να μας δαιμονοποιεί παλι στους κύκλους της Ε.Ε και των υπολοίπων συμμαχιών μας!

  2. NB 19:22 01/09/2016

    ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ‘’ΟΧΙ’’ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ?
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ..ΟΛΟΙ ???

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!
    Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της ..αόρατης ‘’αριστεράς’’, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να τους ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, για να σώσει την Ελλάδα ! Μπορούσε να προσφύγει σε εκλογές καταγγέλλοντας τους αποστάτες και τους εφιάλτες.
    Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.
    Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου,
    μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
    Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής τι είχε προγραμματίσει και τι έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα …του Καραμανλή, και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις. Πίστευε και πιστεύει, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελούσε και αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο κάθε ευνομούμενου κράτους και πηγή και βάση κάθε σωστής μελλοντικής ανάπτυξης για τη σωτηρία της Ελλάδας.
    Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;

    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες το 1981.!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

  3. NMan. 17:17 01/09/2016

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ….?

    Που να εμπιστεύεται και να πιστεύει τον κ. Τσίπρα»

    Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ή, και ξένος,
    που μετά τα όσο τρομερά συνέβησαν και συμβαίνουν, να πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, γιος του Παύλου Τσίπρα , συνεργάτη της Χούντας, μπορεί με οιονδήποτε τρόπο να προσφέρει έστω και το ελάχιστο στην πρόοδο, στην ευμάρεια, στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.
    *Πρώτα από όλα ο νέος ‘’αμερικανός ’΄..Μπερίσσα της Αλβανίας, φαίνεται, από όσα λέει και κάνει, ότι εκπροσωπεί το Αμερικάνικο κατεστημένο στην Ευρώπη και αγωνίζεται με όσες δυνάμεις ‘’του παρέχουν’’ να δημιουργήσει το χάος, που είναι προάγγελος της καταστροφής και της διάλυσης .
    *Ρηχός , αγράμματος και ακαλλιέργητος, προσβάλλει με την παρουσία του και μόνο, την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Κοιτάξτε τις ‘’στάσεις’’ και την ‘’γλώσσα του σώματος’’, για να αντιληφθούμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι ο Αλέξης θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να ηγείται ενός ‘’Καφέ’’ για αρχοντοχωριάτες, σαν αυτά που γέμισαν τις πόλεις μας.
    *Με αυτές τις ‘’αρετές’’ εφοδιασμένος, μάζεψε γύρω του όλη αυτή την αφρόκρεμα του λεγόμενου ‘’Υπουργικού συμβουλίου’’. Είναι πράγματι, μετά την ‘’εικόνα’’ του Αλέξη, η ‘’εικόνα που μιλά από μόνη της’’ και μπορεί να εκφράσει το μέγεθος της εκλογικής μας αποτυχίας και της εθνικής μας κατάπτωσης.
    *Θυμηθείτε τι έλεγε ο Αλέξης, τις μας υπεσχέθη και ρωτήστε τον, τι σχέση έχουν αυτά που έλεγα με αυτά που κάνει?
    *Υπάρχει έστω και η παραμικρή ‘’συγγένεια’’-σχέση, των όσων έλεγε και υποσχόταν με όσα κάνει σήμερα?
    *Με τίνος την άδεια, την εντολή, την εξουσιοδότηση προβαίνει στην ΕΣΧΑΤΗ αυτή ΠΡΟΔΟΣΙΑ , επικαλούμενος πρόστυχα , άνανδρα και ύποπτα, ότι ‘’εκτελεί το πρόγραμμα-συμφωνία’’ με το λαό?
    *Ποιος ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΕ τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αυτόν τον ευτελιστικό καταστροφικό και προδοτικό σταλινικόν ‘’ελιγμό ΑΠΑΤΗΣ’’, εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων?
    *Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και που η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ?
    *Που βρίσκεται και τι κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας?
    *Πως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την προδοσία της λαϊκής εντολής για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα που μας υπεσχέθησαν?
    *Τι σχέση έχουν αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, με όσα κάνει σήμερα?
    *Μήπως η εκλογή του και η επιλογή του από τον κ. Τσίπρα , αποτελεί και ‘’φραγμό’’ στην εκτέλεση των καθηκόντων του?
    *Η ΧΟΥΝΤΑ ‘’ωχριά’’ μπροστά στο αντισυνταγματικό αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.
    ΣΧΟΛΙΟ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
    Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

  4. Ο Κόκκινος ο Ζορμπάς ο Αθανασίου…
    kourdistoportocali
    Από τον Βασίλη Μπόνιο

    Παρακολουθώντας την θανάσιμη τσουλήθρα της χώρας στην αγκαλιά της διαπλοκής και της διαφθοράς παρέα με τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό-εκδοτικό υπόκοσμο, διαπιστώνει κανείς και τις… διαχρονικές «ποινικές» ευθύνες της Δικαιοσύνης.
    Χρειάσθηκαν πάνω από 15 χρόνια για να οδηγηθεί ο Τσοχατζόπουλος στον Κορυδαλλό, μόνος αυτός από ένα πάρτι δις στα εξοπλιστικά στο οποίο συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες επίορκοι πάσης φύσεως και προέλευσης. Κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι τους.

    Όπως ελεύθερα κυκλοφορούν συγκεκριμένα «εκλεκτά» στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν διαβρώσει με τις μεθόδους τους το σύμπαν.
    Μόνο ένας Κοσκωτάς οδηγήθηκε στη φυλακή με αποτέλεσμα τα δικά του «λάθη» να αποτελέσουν αντικείμενο σεμιναρίου για τους διαδόχους του, ώστε να εξασφαλίσουν το ακαταδίωκτο από τη Δικαιοσύνη. Επιχειρηματίες που τους βαρύνουν κακουργήματα ζουν και βασιλεύουν στη χώρα της ανομίας. Εδώ όπου η Δικαιοσύνη κατάντησε, σε πολλές υποθέσεις, σχήμα λόγου.

    Μια Δικαιοσύνη που σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική εξουσία επέτρεψε σε Χριστοφοράκο και Καραβέλα να εγκαταλείψουν-με συνοδεία τιμητικού αγήματος αστυνομικών ο πρώτος-τη χώρα.

    Από τα σπλάχνα αυτής της Δικαιοσύνης προέρχεται ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου την εντιμότητα του οποίου δεν αμφισβητούμε. Μια Δικαιοσύνη που ενώ θα έπρεπε να είναι το καταφύγιο του απλού πολίτη απέναντι σ’ ένα σάπιο, ανήθικο και νοσηρά διαπλεκόμενο κρατικό μηχανισμό, το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει το λαικό γνωμικό για τους καρχαρίες που σκίζουν τα δίχτυα της.

    Αν Έλληνες πολιτικοί συμμετείχαν στο πάρτι της διαφθοράς που μας οδήγησε ως εδώ υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που διακρίθηκαν για την επιλεκτική άσκηση των καθηκόντων τους.

    Καλό θα ήταν ο κ. Αθανασίου να ζητήσει μια συγνώμη από τους πολίτες για την «συνεισφορά» της Δικαιοσύνης στην εθνική μας κατάντια πριν σπεύσει να τιμήσει το Επικρατείας της ΝΔ. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να τοκίσει το κύρος του-που θάλεγε και ο Βενιζέλος-σε μια προσπάθεια να καθαρίσει ο Ναός της Δικαιοσύνης από τα νοσηρά φαινόμενα που την απαξιώνουν στη συνείδηση του κόσμου.

    Ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για τη διάθεση του Σαμαρά να κάνει κάθαρση και να στήσει ειδικά δικαστήρια ξυπνώντας μνήμες από τα γουνάκια του (Βασίλη Κόκκινου) παρελθόντος.

    Είναι σε θέση ο αρχηγός της ΝΔ και φίλος του Συμπιλίδη να κάνει κάθαρση;

    Στο βάθος ακούγεται ο ήχος από το χτύπημα της γροθιάς του Καραμανλή στο τραπέζι του «Μπαιρακτάρη». Αυτή την «αποφασιστικότητα» του Καραμανλή να κλείσει φυλακή τους νταβατζήδες, την διαπίστωσε σε βάθος ο ταλαίπωρος Ζορμπάς.

    Δυστυχώς αντιμετώπισαν την Δικαιοσύνη σαν χάντρα στο παιγνίδι της καλοστημένης διαφθοράς τους. Κι εκείνη, τυφλή ούσα, αποδέχθηκε αυτό το ρόλο. Αυτή είναι η αίσθηση του κόσμου εκεί έξω…

  5. N Bράχος 17:02 01/09/2016

    ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ….

    Παυλόπουλοι ΚαΜένοι καλόγηροι- μας κατέστρεψαν !!!
    *Πάνε τα δομημένα ομόλογα,
    *πάνε οι ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
    *πάνε οι offshore Βουλγαράκη, που ήταν νόμιμες και ηθικές,
    * οι ανταλλαγές με τον Εφραίμ, φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
    *οι απαγωγές των Πακιστανών,
    *το Σινούκ,
    *ο Ζαχόπουλος,
    *ο Βαρθολομαίος,
    *ο Χούπης,
    * ο Παυλόπουλος και οι στημένοι διαγωνισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των δικών τους παιδιών με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
    *οι κουμπάροι Πανάγοι και σια,
    * η απογραφή,
    *η επιτήρηση,
    *η κουτοπόνηρη αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
    *τα κρυφά ομόλογα,
    * τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
    *τα γκόλντεν μπόϋς,
    *τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
    *το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.
    *Ξεχάστηκε ο διπλασιασμός του χρέους και η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
    *Ξεχάστηκαν όλα τα απίθανα και πρωτόγνωρα σκάνδαλα της Δεξιάς και έμεινε να φταίει ένας και μοναδικός.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου.

  6. Ορέστης 16:12 01/09/2016

    Ελπίζω αυτήν τη φορά οι ξένοι να διακόψουν τις συνομιλίες με τη σταλινοφασιστική κυβέρνηση των συριζανέλ που εκτός των άλλων διαπνέεται από βαθύ μίσος για την Ευρώπη κι την ευρωπαική ένωση….

    Όσο για τη «δικαιοσύνη» τι να πρωτοπούμε… Αφήνουν έξω τον Στεφανάκο κι καταδιώκουν τον Γεωργίου….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.