Μία εύκολη συνταγή για αλμυρά μπισκότα με κύμινο και κεφαλογραβιέρα.
Υλικά
1 αβγό
100 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2-3 κ.σ. κρύο νερό
3 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. σπόρους κύμινου
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αβγό, το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κεφαλογραβιέρα, το κύμινο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την σχηματίζουμε σε ρολό το οποίο τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC, αφαιρούμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη κόβουμε με μαχαίρι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια του κάθε μπισκότου με το γάλα και πασπαλίζουμε με τους σπόρους κύμινου.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και αμέσως βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα αποσύρουμε από το ταψί και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Σε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Αμαλία», ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε την Εθνική ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα