Neo

«Το ΚΙΝΑΛ μου θυμίζει Ένωση Κέντρου την εποχή του ΠΑΣΟΚ»

Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε ο γνωστός ιστορικός –και πάλαι ποτέ μετέχων στον σκληρό πυρήνα των «εκσυγχρονιστών» επί Σημίτη- Αντώνης Λιάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24» και ερωτηθείς αν το ΚΙΝΑΛ οδεύει προς την πολιτική του εξαφάνιση περιέγραψε το μέλλον του με μελανά χρώματα: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά πάντως η τάση που βλέπουμε τώρα θυμίζει έντονα την Ένωση Κέντρου την εποχή του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ κληθείς να σχολιάσει την δήλωση Γεννηματά περί «πολέμου με τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν εξαιρετικά δηκτικός: «Γενικά υπάρχει κόσμος, ο οποίος πήγε στο ΚΙΝΑΛ όχι για να προσεγγίσει την Αριστερά αλλά για να προσεγγίσει τη Δεξιά.

Πάντοτε υπάρχει και αυτού του τύπου η ομαδοποίηση. Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς είναι ρευστός κόσμος: Εκείνοι που δημιουργούν την ταυτότητά τους με βάση άξονες και αξίες, τις οποίες έχει η Κεντροαριστερά ιστορικά, θα προσεγγίσουν τηνααριστερά για να φτιάξουν αυτόν τον καινούργιο πόλο, την προοδευτική διακυβέρνηση. Κάποιοι άλλοι όμως - όπως γίνεται πάντοτε και όπως γινόταν και στον Βενιζελισμό, έτσι θα συμβεί και στον χώρο του ΚΙΝΑΛ - θα κατευθυνθούν προς τη Δεξιά».

Παράλληλα, ως προς την κινητικότητα που εκδηλώνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς αυτό το διάστημα και την τάση προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός ιστορικός επισήμανε πως είναι κάτι φυσικό: «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς από τη μεταπολίτευση και μετά δεν χωρίζεται με τείχη. Πάρα πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν στελέχη της Αριστεράς και μάλιστα της ιστορικής Αριστεράς. Πάρα πολύ γνωστά στελέχη. Κατά καιρούς υπήρξε αυτό το πήγαινε-έλα ανάμεσα στον κόσμο της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Δεν πρέπει να μας ξενίζει σήμερα αυτό το πήγαινε-έλα ανθρώπων από τη δημοκρατική παράταξη στην ευρύτερη Αριστερά.

Δεν θα πρέπει ο καινούργιος πόλος να είναι "Αριστερά συν λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις", γιατι τότε δεν θα λειτουργήσει και θα χαθεί το παιχνίδι. Όσο δύσκολο και να μας φαίνεται, μια επανασυγκρότηση συνολικά του προοδευτικού πόλου - για την οποία θα υπάρχουν και γκρίνιες και θόρυβοι - έχει σημασία».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. nikos 17:00 20/02/2019

    telika vre A..efige o papandreou gia to syriza i oxi???tha perasoun ta 10 atoma stin epomeni ekdilosi tou syriza i oxi???ti gelio tha rixo mazi sou to vrady ton eklogon………

  2. Α 19:45 19/02/2019

    Η δε Φώφη είναι σαν κακή απομίμηση του Ζίγδη (εκείνος τουλάχιστον ήταν αξιοπρεπής και χωρίς ακροδεξιές κορόνες)! Σε λίγο το ΚΙΝΑΛ δεν θα πιάνει ούτε 3% στις δημοσκοπήσεις. Ειδικά αν φύγει ο Παπανδρέου (αν ανοίξει τα μάτια του και καταλάβει ότι είναι μαριονέττα του Βενιζέλου και αγωνίζεται για να γίνει δεκανίκι του Κούλη) τότε ούτε καν θα εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.

  3. nikos 17:17 19/02/2019

    koimisou esu,boufe pou les polla alla den xeris oute ta liga….tsoula tou fasisto allexi……..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.