ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φασιστική επίθεση, οι μπογιές στο κτίριο της Βουλής

Συνενοχή, η ανοχή της κυβέρνησης στη βία

Σε κορυφαίο ζήτημα έχει αναγάγει την ασφάλεια το Κίνημα Αλλαγής, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και προεκλογικά, δεδομένων και των συνεχών επεισοδίων στα Εξάρχεια, τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αλλού στο κέντρο της Αθήνας και την περιφέρεια. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που η Χαριλάου Τρικούπη έχει επιστήσει την προσοχή της κυβέρνησης, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα, θυμίζοντας ότι το δικαίωμα στην ασφάλεια και την προστασία του πολίτη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο στην χώρα μας. «Αν δεν μπορούν, να φύγουν», έλεγαν μόλις προχθές, καλώντας τους υπευθύνους διαφορετικά να κάνουν όλα όσα πρέπει για να νιώθει ασφαλής κάθε Έλληνας πολίτης από τον Έβρο ως την Κρήτη, είτε βρίσκεται στο σπίτι του, είτε πηγαίνει στη δουλειά του, είτε το παιδί του στο σχολείο.

Χθες, λοιπόν, η αιφνίδια επίθεση του Ρουβίκωνα στο Μέγαρο της Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας, θεωρήθηκε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Η ανοχή της κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία», είπε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά με ασφάλεια για τους πολίτες και στήριξη στους αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους», συνέχισε η ίδια.

Λίγη ώρα νωρίτερα, την επίθεση καταδίκαζε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. «Ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, το σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού», είπε, μιλώντας για απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, την επίθεση στη Βουλή καταδίκασε απερίφραστα και το Ποτάμι με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Μαυρωτά να δηλώνει στο περιστύλιο λίγα λεπτά αργότερα ότι ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του αυτή θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι ‘μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε...’. «Και το θέμα είναι έως πότε...», κατέληξε ο ίδιος, αναρωτώμενος εμμέσως πότε θα ληφθούν μέτρα ικανά να αποτρέψουν τέτοιου είδους επιθέσεις...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.