ΚΟΣΜΟΣ

Εν μέσω απειλών Ερντογάν για νέα επέμβαση

Συρία: Προέλαση κυβερνητικών δυνάμεων, με νεκρούς δεκάδες αμάχους

Ανάκτηση εδαφών σε στρατηγική λοφώδη περιοχή της Βόρειας Συρίας ανακοίνωσαν χτες Σύροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, μετά από βδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών που επέφεραν και τον θάνατο πολλών δεκάδων αμάχων.

Σύροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ανακατέλαβαν το χωριό Ταλ Μάλαχ και την παρακείμενη κωμόπολη Τζιμπίν στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα.

Το ίδιο 24ωρο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το στρατό των ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη Βόρεια Συρία πως χρησιμοποιούν τις εκεί βάσεις για να εκπαιδεύσουν τζιχαντιστές και να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να δημιουργήσουν το λεγόμενο νέο συριακό στρατό. Κατηγόρησαν επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή για συνεργασία στο λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου και για οργανωμένες επιθέσεις και δολιοφθορές σε συριακές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ρώσοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης πως Ρωσία και Τουρκία εντείνουν τη συνεργασία τους για την ανακάλυψη και καταστροφή πυρομαχικών και όπλων τζιχαντιστών.

Αυτά ενώ την Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν απείλησε με νέα χερσαία επέμβαση στη Βόρεια Συρία, λέγοντας πως η χώρα του είναι «αποφασισμένη» να καταστρέψει «το διάδρομο τρομοκρατίας», ανεξαρτήτως του εάν ΗΠΑ και Τουρκία συμφωνήσουν σε μία ζώνη ασφαλείας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.