ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάλος με το κύκλωμα διαφθοράς στο βελγικό ποδόσφαιρο

Βέλγιο: Συνελήφθη και ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ

Συνεχίζεται ο σάλος στο βελγικό ποδόσφαιρο, λόγω της έρευνας της δικαιοσύνης και τη σύλληψη ατόμων, που φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Δικαστική έρευνα που ξεκίνησε στα τέλη του 2017, οδήγησε σε μία ακόμη συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε προχθές ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις του Βελγίου, αλλά και σε Λονδίνο και Μονακό.

Μία ημέρα μετά τη σύλληψη του γνωστού Γάλλου μάνατζερ, Κριστόφ Ενροτό, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη σε μεταγραφές, συνελήφθη και ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χόλσμπεκ.

Ο πρώην παράγοντας του βελγικού συλλόγου κατηγορείται πως μαζί με τον Ενροτό «φούσκωσαν» το κόστος της μεταγραφής του Μίτροβιτς (από την Άντερλεχτ στη Φουλαμ) από τα 14 στα 18 εκατ. ευρώ και έβαλαν στις τσέπες τους τη διαφορά!

Σύμφωνα με πηγές της γενικής εισαγγελίας, η έρευνα συνεχίζεται για απάτες, σχετικές με τις προμήθειες από μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά και για «στημένους» αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική έρευνα ξεκίνησε στα τέλη του 2017, μετά από μία αναφορά της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας για τις αθλητικές απάτες.

Στην αναφορά αυτή γινόταν λόγος για ενδείξεις ύποπτων οικονομικών συναλλαγών στο βελγικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ενώ στην εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για «ύποπτα» παιχνίδια κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.