ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολίμπια Μιλάνο-Παναθηναϊκός 96-87

Ευρωλίγκα: Έμεινε... στη Μόσχα το «τριφύλλι», τον «εκτέλεσε» η Μιλάνο

Ένα ολικό «μπλακ-άουτ» στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν ικανό να στοιχίσει ανεπανόρθωτα για τον -έτσι κι αλλιώς μετριότατο- Παναθηναϊκό μέσα στο «Mediolanum Forum», με το «τριφύλλι» να δείχνει σφυγμό και να βγάζει αντίδραση στο τέλος προσπαθώντας να φέρει τα πάνω-κάτω, ήταν όμως ήδη πολύ αργά, κι έτσι η Ολίμπια Μιλάνο του Ετόρε Μεσίνα και του τεράστιου Λουίς Σκόλα -που ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια- έφτασε άξια στη νίκη επί των «πρασίνων» με 96-87.

Και πώς να μην το κάνει, άλλωστε, αφού οι Ιταλοί έβλεπαν το καλάθι σαν... βαρέλι, ευστοχώντας σχεδόν στις μισές τους προσπάθειες τριών πόντων με 14 συνολικά τρίποντα, "γκρεμίζοντας" κάθε προσπάθεια του «Εξάστερου» για να πλησιάσει στο σκορ και διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα του Ρικ Πιτίνο. Αν και εδώ που τα λέμε οι παίκτες του Παναθηναϊκού για ακόμη ένα παιχνίδι φέτος ήταν επιεικώς μέτριοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και ειδικά σε περιφερειακή άμυνα και ριμπάουντ. Μάρτυρας οι 96 πόντοι που δέχθηκαν από τη δυνατή φέτος Ολίμπια Μιλάνο.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έχασε πολύτιμο έδαφος στο «κυνήγι» της τετράδας, με την αποψινή ήττα να τον ρίχνει στην 7η θέση της κατάταξης και την Μιλάνο να τον πιάνει στη βαθμολογία, έχοντας αμφότεροι ρεκόρ 10-8. Μάλιστα, το κακό είναι... διπλό για τους πρωταθλητές Ελλάδος, καθώς όχι μόνο τους έφτασε η Ολίμπια στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά τους βάζει κι από κάτω στην ισοβαθμία, αφού έκανε το 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.

«Όαση» επιθετικά ο Τζίμερ Φριντέτ, που την έβαζε... όπως ήθελε και μάλιστα με φανταστικά ποσοστά (5/8 τρίπ., 6/9 δίπ.), φορτώνοντας το καλάθι των Ιταλών με 28 πόντους και αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται... «killer», ενώ λίγο έλειψε να το... γυρίσει μόνος του στο τέλος. Αν εγκλιματιστεί, μάλιστα, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον εδώ τρόπο παιχνιδιού, τότε είναι ικανός να ανεβάσει πολλά επίπεδα τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 19-18, 44-34, 73-57, 96-87

Ολίμπια Μιλάνο
(Μεσίνα): Ντέλα Βάλε, Μίτσοβ 11 (3), Μπιλίγκα 7, Γκουντάιτις 8, Μορασκίνι 12 (2), Ρολ 9 (2), Ροντρίγκεθ 22 (4), Ταρζέφσκι 2, Σάικς 17 (3), Μπρουκς 4, Σκόλα 4.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 15 (1), Ράις 5 (1), Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 6, Τζόνσον 2, Φριντέτ 28 (5), Καλάθης 4 (11 ασίστ), Γουάιλι 6, Μήτογλου 10 (2), Μπέντιλ 7 (1).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.