ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα...

Κατά της εξίσωσης πανεπιστημιακών πτυχίων με τίτλους σπουδών ιδιωτικών κολεγίων το ΚΙΝΑΛ

Ως απαράδεκτη απορρίπτουν την εξίσωση ακαδημαϊκών πτυχίων με τους τίτλους σπουδών ιδιωτικών κολεγίων, στο Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να βγαίνει μπροστά, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εξισώνει και ακαδημαϊκά τα πτυχία των πανεπιστημίων με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων. Απαξιώνει τα πανεπιστήμια αλλά και τον ρόλο του σχολείου», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει εθνικό σχέδιο και δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια εκπαίδευση, ημί μόνον «εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα».

Στην Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, αναφέρονται στη ρύθμιση της κυβέρνησης για εξίσωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με τους τίτλους σπουδών των κολεγίων, ως να πρόκειται για μία ‘μαύρη σελίδα’ στην ιστορία της εκπαίδευσης. «Πρόκειται για μία αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υπονομεύει τα πτυχία των πανεπιστημίων, που πλήττει τα μορφωτικά προσόντα και το κύρος των εκπαιδευτικών, που απαξιώνει την ίδια την παιδαγωγική λειτουργία και τον ρόλο του σχολείου», λένε, κατηγορώντας την υπουργό Παιδείας ότι ψευδώς ισχυρίζεται ότι υπάρχει οδηγία της ΕΕ για μία δήθεν προσαρμογή της δικής μας εκπαίδευσης. Αντίθετα, υποστηρίζοντας ότι η σχετική οδηγία αφορά μόνο στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και σε καμία περίπτωση ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων, κάτι που ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά, θέλουν να δείξουν ότι πρόκειται αμιγώς για κυβερνητική επιλογή.

«Η διαδικασία πρόσληψης και οι προϋποθέσεις διορισμού των εκπαιδευτικών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της εθνικής κυβέρνησης», λένε, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι αγνοεί την αντίθεση όλων των κομμάτων, περιφρονεί τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πανεπιστημίων και περιορίζεται στην ‘κομματική πελατεία’ των ιδιοκτητών των κολεγίων, που από καιρό έχουν ετοιμάσει το ‘έδαφος’ , αγοράζοντας κτήρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προς επέκταση των δραστηριοτήτων τους. «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κανένα εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση. Υπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα των κομματικών της φίλων θέτοντας την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στις πολιτικές της εμπορευματοποίησης και της κερδοσκοπίας», λένε στο Κίνημα Αλλαγής, προειδοποιώντας ότι θα αγωνιστούν για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση, που θα δίνει προοπτική στη χώρα μας για να συμμετάσχει ενεργητικά και αποτελεσματικά στις μεταβιομηχανική εποχές. «Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και στο λαϊκισμό η δική μας πολιτική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για ‘εθνική συνεννόηση, κοινωνικό κράτος, πολιτικό πλουραλισμό, ανοιχτή κοινωνία, ευρωπαϊκό προσανατολισμό, κράτος δικαίου, βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική πρόοδο’ είναι η μόνη πολιτική με προοπτική», καταλήγουν, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσουν επί του θέματος στο εξής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.