ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο «Θέμα 104,6»

Παπαδόπουλος: «Το δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει για το νέο όνομα»

Το νέο όνομα, ή για την ακρίβεια, την προσθήκη στο… brand «ΣΥΡΙΖΑ», θα κληθεί να απαντήσει το εσωκομματικό δημοψήφισμα, που θα γίνει στις 5 και 6 Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σάκης Παπαδόπουλος.

Το ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, κάτι που θα γίνει στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος προεξόφλησε ότι θα αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Μιλώντας μάλιστα στο ΘΕΜΑ 10,6, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε και τη δική του πρόταση, λέγοντας ότι δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προστεθεί το «Σύγχρονη Αριστερά» γιατί «υπάρχει ανάγκη για ένα σύγχρονο κόμμα που να εκφράζει όλα τα ρεύματα του κοινωνικού μετασχηματισμού, τα ρεύματα που μπορούν να συσπειρωθούν σε ένα πρόγραμμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Σε ερώτηση αν δεν δέχεται το Πράσινο επειδή παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ , ο κ. Παπαδόπουλος είπε «το δέχομαι, αλλά κοιτάξτε λίγο, περισσότερο παραπέμπει προς την οικολογία κι εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τα οικολογικά ρεύματα που κινούνται στο χώρο της Αριστεράς, αλλά δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αυτοτελή ρεύματα».

Συμφώνησε δε, ότι υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ και στη διακήρυξη την οποία έκαναν απευθύνουν μήνυμα σε όλους τους προοδευτικούς, δημοκράτες, βαθιά δημοκρατικούς πολίτες.

Για τις εσωκομματικές γκρίνιες ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως στο συνέδριο θα γίνουν όλα με δημοκρατικό τρόπο καθώς έχει γίνει η επιλογή της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, έχει εκλεγεί διευρημένη πολιτική γραμματεία στη βάση συναινέσεων και όλα θα γίνονται στο εξής με δημοκρατικές εκλογές.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα την εκλογή του προέδρου από τη βάση διότι η επιθυμία είναι η ηγεσία του κόμματος να λειτουργεί συμμετοχικά, να διαβουλεύεται με τη κεντρική επιτροπή ή με την πολιτική γραμματεία και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η επιθυμία για ένα πρωσοποπαγές αρχηγικό κόμμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.