ΕΛΛΑΔΑ

Προανακριτική επιτροπή για Novartis

Πέτσας για «Κελέση»: «Περιμένουμε να δούμε αν θα προσέλθει»

Ερωτήσεις σχετικά με την «Αικατερίνη Κελέση», την προστατευόμενη μάρτυρα για την υπόθεση Novartis που έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας ότι «αναμένουμε αν θα προσέλθει η σημερινή μάρτυρας».

«Είναι στο χέρι της προανακριτικής επιτροπής και όχι της κυβέρνησης πώς θα προχωρήσει. Η επιτροπή έχει εργαλεία στα χέρια της. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι διαδικασίες δεν έχουν χρονικό ορίζοντα. Ο μάρτυρας μπορεί να κλητευθεί και στο μέλλον» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επιτέθηκε εκ νέου και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «υπάρχει ζήτημα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακατεύεται στο έργο της επιτροπής
με σημαντικά ψέματα όπως η επίκληση κοινοτικής οδηγίας που δεν υπάρχει». «Δεν υπάρχει καμία παράτυπη διαδικασία. Ζητήθηκε η κατ' ανάλογω τρόπω εξέταση» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων δεν είναι φυσική μαρτυρία, δεν είναι παρακολούθηση, είναι προστασία της ταυτότητας. Δεν μιλάμε για αδυναμία της αστυνομίας επειδή "έχασε" τον μάρτυρα από τα χέρια της. Υπάρχει ένα πρόσωπο που γνωρίζει την ταυτότητά του. Υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη. Έχει ζητηθεί να κλητευθεί ο μάρτυρας, περιμένουμε την προανακριτική να πάρει τις αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.