ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπρος – πίσω» της κυβέρνησης ‘βλέπουν’ στο ΚΙΝΑΛ

Ζητείται εθνικό σχέδιο για την Οικονομία

Για ‘μπρος – πίσω’ της κυβέρνησης στην προσπάθεια στήριξης της ελληνικής Οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνικής συνοχής, κάνουν λόγο στο Κίνημα Αλλαγής, που επιμένουν πως η υπεύθυνη στάση τους να ‘βάλουν πλάτη’ στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε ως χώρα την πανδημία, δεν σημαίνει ότι θα κλείνουν τα μάτια στα κακώς κείμενα.

Θυμίζοντας για παράδειγμα όσα έγιναν με δικηγόρους, οικονομολόγους, μηχανικούς και συνολικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι απαιτούνται οριζόντια μέτρα στήριξης της ελληνικής Οικονομίας. Ζητούν ακόμα να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όσοι έχασαν τις δουλειές τους, εξαιτίας αυτής της κρίσης και πάντως η κυβέρνηση να σταθεί στο πλάι των ευάλωτων πολιτών, που αυτή τη στιγμή πλήττονται περισσότερο από την κρίση, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε μία προσπάθεια δε, να προστατευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εθνική και λαϊκή ενότητα, στο Κίνημα Αλλαγής τονίζουν την ανάγκη εθνικού σχεδίου που θα ενισχύει την παραγωγική βάση της Οικονομίας και θα προστατεύει τους εργαζομένους. Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να συμβάλουν έμπρακτα σε αυτό και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, με το κόμμα εξάλλου να έχει ήδη αρχίσει να καταθέτει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκτιμώντας όμως, παράλληλα ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της, αυτή την κρίση, καταλογίζουν μεγάλη καθυστέρηση στην ΕΕ. «Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την έκδοση του ευρωομολόγου», υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. Ο ίδιος, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με Ευρωπαίους ομολόγους της, για ένα «νέο, ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ», όπως η ίδια το έχει ονομάσει, και προτίθεται να στηρίξει τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην πρωτοβουλία των εννέα Ευρωπαίων πρωθυπουργών και προέδρων, αφού πρόκειται άλλωστε για μία πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής από το 2010 ακόμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.