ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολυπαιγμένο» σενάριο...

Να κλείσουν τη συζήτηση περί "συμπόρευσης" με τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν στο ΚΙΝΑΛ

Τέλος στη συζήτηση περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βάλει η Χαριλάου Τρικούπη, πριν ακόμα αυτή αρχίσει καλά καλά.

Στην πραγματικότητα, οι συνεχείς ‘επιθέσεις φιλίας’ της Κουμουνδούρου, αλλά και η κορύφωσή τους μετά την κοινοβουλευτική διαδικασία της προηγούμενης Πέμπτης και της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ‘αναζωπύρωσαν’ τη συζήτηση περί ‘μετώπου’ της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, την οποία και αγαπούν να ξορκίζουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Ήδη από χθες, η Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να βάλει τέλος στη συζήτηση, απαντώντας στο ‘πολυπαιγμένο σενάριο του προοδευτικού μετώπου που επανήλθε τις τελευταίες ημέρες’, όπως έλεγαν στελέχη της, με την κατακλείδα παράγραφο από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή την Πέμπτη. «Μία αναφορά στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς έχετε το χαβά σας. Το Μαξίμου διαρκώς διαρρέει σενάρια εκλογών και τσιμπάει ο κ. Τσίπρας και αρχίζει διάφορα μικροκομματικά και τακτικισμούς για δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Έχουμε χαράξει σταθερή αυτόνομη πορεία. Δεν θα αλλάξουμε. Έτσι είμαστε χρήσιμοι για τον ελληνικό λαό και προσηλωμένοι σε ένα διαφορετικό δρόμο, μακριά από τη συντήρηση και το λαϊκισμό. Αυτό είναι το Κίνημα Αλλαγής, η παράταξη της Αλλαγής», είπε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, απαντώντας τόσο στους έξω από το κόμμα της, όσο και στους εντός αυτού, και διαβεβαιώνοντας δημόσια τους τελευταίους ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τη συνεδριακή απόφαση του κόμματος για αυτόνομη πορεία.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής που αποδίδουν την αναζωπύρωση της όλης συζήτησης στην καλή εμφάνιση της Φώφης Γεννηματά την Πέμπτη, την οποία και θεωρούν πολύ καλύτερη από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα. Το τελευταίο διάστημα, εξάλλου, κατηγορούν σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στερούμενος προτάσεις, ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής στην ανάδειξη σειράς λαθών και παραλείψεων της κυβέρνησης και κατόπιν στην παρουσίαση προτάσεων, αντιγράφοντας τις περισσότερες από την Χαριλάου Τρικούπη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την ανασυγκρότηση του κέντρου-αριστερού χώρου. Ολοένα και περισσότερο τίθενται ζητήματα δημοκρατίας, ασφάλειας, διαφάνειας, δικαιοσύνης, βιοηθικής και ασφαλώς τα χρονίζοντα προβλήματα οικονομίας.

    Έρχονται δύσκολα χρόνια. Τα ζόμπι των δεκατιών ’90-’00 που κατασπατάλησαν προς ιδίον όφελος δημόσιο, κοινοτικό & τραπεζικό χρήμα, επιστρέφουν!

    Φτάνουν πια οι πολιτικοί εγωισμοί που οδήγησαν το χώρο σε σμίκρυνση. Κάποιοι πρέπει να κάνουν κι ένα και δύο κι όσα βήματα χρειάζεται πίσω. Νέοι πολιτικοί της Παράταξης, χωρίς παρελθόν, χειραφετημένοι, με άποψη για το μέλλον του τόπου μας, να μπουν στην εικόνα και να πάρουν τις πολιτικές ευθύνες & αποφάσεις που τους αναλογούν.

    Όχι. Δεν πρέπει η Παράταξη να οδηγηθεί σε εκλογική αναμέτρηση για την κατανομή εδρών στα κόμματα που την εκπροσωπούν.

    Αποφάσεις ΤΩΡΑ:

    ή νέος φορέας με παραταξιακά χαρακτηριστικά, εσωκομματικές διαδικασίες βάσης και δύο διακριτές πτέρυγες, την αριστερή και την κεντρώα

    ή προσθήκη στον εκλογικό νόμο όπου σε εκλογικούς συνασπισμούς με κοινό πρόγραμμα διατηρούνται αυτόνομα τα ψηφοδέλτια κάθε κόμματος και οι έδρες, που αντιστοιχούν στο συγκεντρωτικό ποσοστό, κατανέμονται αναλογικά σε όσα πιάσουν το εκλογικό όριο

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.