ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζουν τους 2,5 εκατ. οι μολυσμένοι - Πάνω από 124.000 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων στις ΗΠΑ - Σχεδόν 36.000 σε μία μέρα!

Σε επίπεδο ρεκόρ πλησίασε ο ημερήσιος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, με βάση την καταμέτρηση ως τις 20:30 χθες Τετάρτη (τοπική ώρα - 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας) του Πανεπιστημίου «Τζονς Χόπκινς», καθώς σε ένα 24ωρο οι άνθρωποι που κόλλησαν τον φονικό ιό στην ισχυρότερη οικονομικά δύναμη στον κόσμο έφτασαν σχεδόν τους 36.000!

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν πάνω από 35.900 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην αμερικανική επικράτεια μέχρι αυτή τη στιγμή να ξεπερνά πλέον τα 2,4 εκατομμύρια (2.462.708)!

Μάλιστα, η τάση αυτή, της καθαρής ανόδου των μολύνσεων, κρατάει αρκετές ημέρες.

Συν τοις άλλοις, αναφορικά με τους νεκρούς στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορωνοϊού, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έως τώρα ξεπέρασε έτσι τους 124 χιλιάδες νεκρούς, με τη χώρα να θρηνεί συγκεκριμένα 124.282 ψυχές, μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη, συνέπεια του ελλιπέστατου και απάνθρωπου συστήματος Υγείας, που κάθε άλλο παρά επίκεντρο τον άνθρωπο έχει.

Σχεδόν οι μισές από τις 50 αμερικανικές πολιτείες γνωρίζουν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε κάποιες (Τέξας, Φλόριντα) καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ μολύνσεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν παράλληλα 756 νέοι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.