ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητείται άλλο ένα μέλος της σπείρας

Κως: Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία

Στην εξάρθρωση σπείρας που φέρεται ότι διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Κω, διευκολύνοντάς τους παράλληλα να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, προχώρησε κάνοντας πέντε συλλήψεις το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, και συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης ένας 25χρονος αλλοδαπός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πέντε κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (Εγκληματική Οργάνωση), καθώς και του Ν. 4251/2014 που αφορά τη διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος ή την έξοδο από αυτήν.

Ο 39χρονος ημεδαπός μαζί με έναν επιπλέον αλλοδαπό που αναζητείται, φέρονται ως ηγετικά στελέχη. Ο 35χρονος ημεδαπός μαζί με τον 25χρονο αλλοδαπό φέρονται ότι φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω. Επίσης, ο 29χρονος και η 48χρονη ημεδαπή φέρονται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων, ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος ημεδαπός είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος.

Επιπρόσθετα, κατά τη διενέργεια νομότυπης κατ’ οίκον έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης, εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης, στο πλαίσιο εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση, τις συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020 πέντε αλλοδαποί εντός της πόλης της Κω, πλησίον του επιβατικού λιμένα, εκ των οποίων οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.