ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόεδρος της UEFA

Τσεφερίν: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν, αλλά εξαρτάται και από τις κυβερνήσεις»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Marca, μίλησε για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού, για την Superleague, την απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες, ενώ εκτίμησε ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί, υπογραμμίζοντας πάντως πως αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις κυβερνήσεις.

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο, έπρεπε να καταρτιστεί ένα πρωτόκολλο, όλοι εξετάστηκαν. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν, αν και δεν εξαρτάται μόνο από την UEFA αλλά και από τις κυβερνήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, το ποδόσφαιρο είναι πιθανώς ένας από τους ασφαλέστερους τομείς, σε κανέναν τομέα δεν εξετάζονται οι εργαζόμενοι με αυτή τη συχνότητα», είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να μπορούν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την αίσθηση που παίρνεις από ένα γήπεδο χωρίς φιλάθλους, είναι σίγουρα πολύ λυπηρό γιατί το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες και τους οπαδούς. Όλοι οι άλλοι, διευθυντές, διαιτητές, εκπρόσωποι, ο Τύπος είναι δευτερεύον μέρος. Χωρίς παίκτες δεν μπορεί να υπάρχει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν μπορεί να είναι για πάντα.

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο εκείνοι που πηγαίνουν στα στάδια, αλλά και αυτοί που παρακολουθούν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Είμαι πολύ αισιόδοξος και έχουμε κάνει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ. Νομίζω ότι έχω ήδη κάνει δεκαπέντε τεστ μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

«Σίγουρα ήταν μία δύσκολη κατάσταση, που κανείς δεν περίμενε, κανένας στον κόσμο δεν θα είχε προβλέψει τι πρόκειται να βιώσουμε τον Μάρτιο. Έπρεπε να λάβουμε πολλές πολύ σημαντικές αποφάσεις, να αποφασίσουμε τι θα κάναμε στην Ευρώπη, γι 'αυτό είχαμε μια συνάντηση με όλους τους υπεύθυνους, οι οποίοι έδειξαν ένα μεγάλο επίπεδο αλληλεγγύης και ενότητας και γι' αυτό αναβάλαμε το Euro. Προφανώς, η απόφαση ήταν η σωστή. Δεν ήταν θέμα προτεραιοτήτων. Εάν επιμείναμε να συνεχίσουμε με το Euro, είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε προβλήματα. Ταυτόχρονα, τα πρωταθλήματα δεν θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει τους αγώνες τους.

Η προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία. Είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης του ποδοσφαίρου. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε κανένας αθλητής ή άτομο που να σχετίζεται με αυτό να μην μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Από την άλλη, το ποδόσφαιρο είναι κάτι θετικό και ήταν πολύ σημαντικό να συνεχιστεί. Οι άνθρωποι ήταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους, ήταν σημαντικό να είδαν τουλάχιστον την ομάδα ποδοσφαίρου τους στην τηλεόραση, ώστε να τους μεταδώσει κάποια θετική ενέργεια σε εκείνες τις στιγμές», είπε ο Τσεφερίν.

«Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει περισσότερους από πεντακόσιους ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς κανένα σοβαρό συμβάν, αυτό δείχνει ότι μπορούμε να πιστέψουμε στο ποδόσφαιρο και ότι το ποδόσφαιρο σε αυτούς τους τρομερούς καιρούς είναι, αν όχι το ασφαλέστερο, μία από τις ασφαλέστερες βιομηχανίες. Το σχέδιο είναι να διεξαχθεί το Euro με τον ίδιο τρόπο σαν να είχε παιχτεί φέτος. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα τo αναβάλουμε και θα είναι εξαιρετικό. Αλλά θα είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που κάτι πρέπει να τροποποιηθεί. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα παίξουμε με οπαδούς ή χωρίς αυτούς. Ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς θαυμαστές είναι εντελώς διαφορετικό. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να το βιώσουμε με τους οπαδούς στα στάδια.»

Τελειώνοντας ο Αλεξάντερ Τσεφερίν, αναφέρθηκε στην Superleague, που επανήλθε πρόσφατα πάλι στο προσκήνιο. « Για μένα η Superleague είναι εκτός πεδίου ερωτήσεων. Είναι το όνειρο δύο ή τριών παραγόντων του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για την αλληλεγγύη. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα εκτός από τον εαυτό τους, θα έβλαπταν ακόμη και τους συλλόγους τους, αλλά μάλλον δεν το γνωρίζουν ακόμη. Η ιδέα δεν είναι πολύ σοβαρή ιδέα. Νομίζω ότι ήταν περισσότερο μια λαϊκιστική ή πολιτική ιδέα παρά μια σοβαρή ιδέα.»

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.