ΕΛΛΑΔΑ

Είχαν προηγηθεί δύο σεισμοί το μεσημέρι

Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Σάμο

Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Σάμο, σήμερα το απόγευμα, μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη μέτρηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε 14 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου και το εστιακό του βάθος ήταν 15,2 χιλιόμετρα.

Επιφυλακτικοί οι ειδικοί για τους σεισμούς στη Σάμο

Διπλός σεισμός ανοιχτά της Σάμου ανησύχησε το μεσημέρι της Τετάρτης τους κατοίκους της περιοχής, με τους σεισμολόγους να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη σεισμική ακολουθία των δονήσεων.

Οι δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά ανοιχτά της Σάμου, καθώς μετά τη δόνηση των 4,7 Ρίχτερ καταγράφηκε δεύτερη, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ.

Στις 13:10 σημειώθηκε σεισμός 5,2 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσιο χώρο, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου. Η δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 12,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Και οι δύο σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με μαρτυρίες, έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο νησί, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Στις 13:19 σημειώθηκε στην περιοχή ασθενής μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ. Στις 14:38 ακολούθησε μετασεισμός 3,5 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.