ΚΟΣΜΟΣ

Τα πλάνα καταγράφονται από κάμερα ασφαλείας

Ρωσική εισβολή - Λουχάνσκ: Βίντεο από τη στιγμή που Ουκρανός προδότης σκοτώνεται σε βομβιστική επίθεση

Μαχητές της εθνικής αντίστασης τοποθέτησαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του - Τα πλάνα καταγράφονται από κάμερα ασφαλείας.

Σοκαριστικά πλάνα από τη στιγμή της δολοφονίας ενός φιλορώσου Ουκρανού αξιωματούχου που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης βλέπουν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες.

Ουκρανοί μαχητές φέρονται να τοποθέτησαν εκρηκτικά στο όχημα του Ασκιάρ Λάισεφ στην πόλη Σταρομπέλσκ της περιφέρειας του Λουχάνσκ στις 11 Αυγούστου - οπότε και καταγράφονται τα πλάνα. Αιτία ήταν ότι θεώρησαν ότι είχε αυτομολήσει στη Ρωσία.

Ο Ασκιάρ Λάισεφ εργαζόταν κατά το παρελθόν στην Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) προτού ενταχθεί στην υποστηριζόμενη από τη Μόσχα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών το 2014.

Μέλη της Εθνικής Αντίστασης της Ουκρανίας στο, κατεστραμμένο από τις επιθέσεις, Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία απάντησαν στις ενέργειές του βομβαρδίζοντας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στις 11 Αυγούστου.

Όπως γράφει η «Washington Post», ο Λάισεφ βγήκε ζωντανός από το αυτοκίνητο μετά την έκρηξη, αλλά πέθανε στο νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η προδοσία είναι επιβλαβής για την υγεία σας, για αυτό μάταια κάθε προδότης ελπίζει ότι δεν θα τον βρει η συμφορά», δήλωσε η ουκρανική Εθνική Αντίσταση.

Το βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματις κυκλοφόρησε πρόσφατα και δείχνει το αυτοκίνητο του Λάισεφ να εκρήγνυται στην οδό Σεβτσένκο στο Λουχάνσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία. Συντρίμμια του αυτοκινήτου πετάγονται στον αέρα και από τύχη γλιτώνουν τον τραυματισμό διερχόμενοι πολίτες. Όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα, ένας άνδρας που στέκεται λίγα μέτρα μακριά από το όχημα πέφτει στο έδαφος από τη σφοδρότητα της έκρηξης.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ύστερα από τη δημοσίευσή του στα ουκρανικά κανάλια στο Telegram μόλις χθες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.