ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το TASS

Ντόνετσκ: Τρία μέλη πληρώματος ασθενοφόρου σκοτώθηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για χτύπημα των Ουκρανών ενώ ο διορισμένος από την Μόσχα επικεφαλής του τοπικού υπουργείου Υγείας δηλώνει ότι ένα τέταρτο άτομο δίνει μάχη για τη ζωή του.

ρία μέλη πληρώματος ασθενοφόρου που προσπαθούσαν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα σπίτια τους στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία σκοτώθηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό σήμερα, δήλωσε ένας διορισμένος από την Μόσχα αξιωματούχος στην περιοχή.

Η ιατρική ομάδα είχε φτάσει για να διασώσει αμάχους έπειτα από ένα πρώτο κύμα ουκρανικών βομβαρδισμών όταν δυνάμεις του Κιέβου άρχισαν να βομβαρδίζουν ξανά, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, λέγοντας ότι άλλα μέλη της ιατρικής ομάδας τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση.

Ο Ντμίτρι Γκάρτσεφ, ο διορισμένος από την Μόσχα επικεφαλής του τοπικού υπουργείου Υγείας, δήλωσε στο Telegram ότι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή ενός τέταρτου μέλους του πληρώματος του ασθενοφόρου.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις αναφορές αυτές για θύματα. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ουκρανικές αρχές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους σε παρόμοιες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων και ότι οι δικές τους ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο ουκρανικών εδαφών.

Η Μόσχα, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν στοχεύει σκόπιμα αμάχους, προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της ουκρανικής επαρχίας του Ντονέτσκ, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας έχει ήδη καταλάβει, αλλά αντιμετωπίζει σκληρή αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.