ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όπεν Ρώμης- Μεντβέντεφ vs Ρούνε, η ώρα της στέψης

Ο Μεντβέντεφ κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά με 7-5,7-5, μετά από ένα αγώνα που λόγω διακοπών εξαιτίας της βροχής...κράτησε περισσότερες από έξι ώρες, πετυχαίνοντας την όγδοη επιτυχία του στις δώδεκα μεταξύ τους αναμετρήσεις, δεύτερη στις τρεις που έπαιξε στο χώμα, χωρίς αυτή να είναι η αγαπημένη του επιφάνεια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

««Ήταν μια κουραστική μέρα για όλους, τους οπαδούς, εμένα, τον Στέφανο, τους διαιτητές, όλους. Ήταν λίγο ταραχώδης, αλλά δεν νομίζω ότι οι διοργανωτές ή η ATP έχουν καμία ευθύνη, το πρόγραμμα φάνηκε καλό. Το διασκέδασα. Ήταν δύσκολα με την καθυστέρηση λόγω βροχής. Έκανα ζέσταμα 6-7 φορές και πραγματικά μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικό. Σήμερα, όμως, δεν ξέρω γιατί αλλά εγώ το διασκέδασα και γέλασα πολύ» είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ μετά τη νίκη του απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή.
«Ο τελικός κόντρα στον Ρούνε; Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους στο χώμα, νομίζω ότι είναι η επιφάνεια που του ταιριάζει καλύτερα. Θα προσπαθήσω να παίξω το καλύτερο μου τένις, αλλά έδειξε στον ημιτελικό ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μπορεί παίξε καταπληκτικά και να κερδίσει τον οποιονδήποτε», πρόσθεσε.

Στην καριέρα του, είχε παίξει τρεις φορές στη Ρώμη και πάντα έχανε στο ντεμπούτο του πριν από το 2023. Φέτος έφτασε στον τελικό χάνοντας μόλις ένα σετ σε πέντε ματς. Με τη νίκη επί του Τσιτσιπά έφτασε τις 38 συνολικά επιτυχίες, 19η ένατη στο Masters 1000 το 2023. Έφτασε έτσι στον ένατο τελικό αυτής της κατηγορίας τουρνουά (5-3), τον 33ο συνολικά στην πίστα ATP (19-13). Έχει παίξει μόνο έναν στο χώμα, τον οποίο έχασε από τον Ντομινίκ Τιμ στη Βαρκελώνη το 2019.

Αντίθετα, ο Ρούνε βρίσκεται στον τρίτο τελικό του Masters 1000 μετά τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Paris-Bercy πέρυσι και τον περασμένο μήνα εναντίον του Αντρέι Ρούμπλεφ στο Μόντε-Κάρλο. Ο Δανός θα παίξει στον όγδοο τελικό του ATP (4-3), τον τρίτο το 2023 (1-1).

Οι αριθμοί τους:

Νίκες-ήττες 2023
Μεντβέντεφ: 38-6
Ρούνε: 27-9

Νίκες-ήττες 2023 στο χώμα
Μεντβέντεφ: 9-3
Ρούνε: 13-2

Νίκες-Ήττες 2023 εναντίον Top 10
Μεντβέντεφ: 5-3
Ρούνε: 4-3

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.