ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί

Η πρώτη αποστολή με 7 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Αττικής για τους πλημμυροπαθείς

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το κέντρο logistics της Περιφέρειας Αττικής στο Φάληρο, με επτά φορτηγά, η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πολίτες των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, ενώ θα υπάρχει συνεχής ροή στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης για όσο διάστημα απαιτηθεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Τον συντονισμό στο Κέντρο Logistics είχε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος, ενώ της παραλαβής και αποστολής του υλικού ο ομόλογός του, Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης.

Τα φορτηγά μετέφεραν συνολικά 29 παλέτες με υλικό, εκ των οποίων 14 με κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα και fleece), έξι με εμφιαλωμένα νερά, τρεις με βρεφικό γάλα, τρεις με γάλα εβαπορέ, δύο με αδιάβροχα και μια με μακαρόνια.

Παράλληλα, στο πεδίο παραμένουν τα υδροφόρα οχήματα που έστειλε η Περιφέρεια διανέμοντας πόσιμο νερό σε σημεία που έχει διακοπεί η υδροδότηση.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, από το Κέντρο Logistics κατά την αναχώρηση των φορτηγών, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποστολές προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες της Αττικής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για συγκέντρωση βοήθειας, τονίζοντας: «Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως πάντα, βρίσκεται και θα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας»

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί έχει ξεκινήσει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία συγκέντρωσης και για τα απαιτούμενα είδη πρώτης ανάγκης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στη διεύθυνση https://shorturl.at/djER7

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.