ΕΛΛΑΔΑ

Θέση στον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλου για τις εξελίξεις

Την ώρα που ο… ορυμαγδός στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές από τις ΗΠΑ μέσω… Twitter, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αντιδράσεις σημαντικών στελεχών του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης ζητούν με έκτακτη κοινή ανακοίνωση άμεση σύγκλιση Πολιτικής Γραμματείας και επίσπευση συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πρώτη φορά που η Έφη Αχτσιόγλου παίρνει θέση για τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 28 Σεπτεμβρίου και τη σιωπή που κρατούσε.

Η κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση - απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν - να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.