ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμεταναστευτικά συνθήματα από τους διαδηλωτές

Επεισόδια στο Δουβλίνο μετά την επίθεση Αλγερινού με μαχαίρι σε σχολείο

Εκτεταμένα αλλά και πρωτοφανή επεισόδια σημειώνονταν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Δουβλίνου μετά την επίθεση σε μαχαίρι κατά παιδιών σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας, αλλά και λεωφορείο, και βανδαλίστηκαν καταστήματα ενώ για ώρες το κέντρο της πόλης ήταν πεδίο ταραχών.

Εκατοντάδες άτομα έκλεισαν κεντρικούς δρόμους κοντά στο σημείο της επίθεσης, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρία παιδιά, μια γυναίκα και ο μοναδικός δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αλγερινός.

Στη συνοικία κοντά στο σημείο της επίθεσης ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, στην οποία πετούσαν μπουκάλια και πυροτεχνήματα. Φώναζαν «πετάξτε τους έξω», αναφερόμενοι στους μετανάστες, και κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Πυρπόλησαν ακόμη οι διαδηλωτές ένα κέντρο μεταναστών, τουλάχιστον ένα λεωφορείο και ένα όχημα της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν και λεηλάτησαν ένα κατάστημα παπουτσιών και ένα πολυκατάστημα.

Η κυβέρνηση για την τήρηση της τάξης θωρακισμένα οχήματα του στρατού.

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από «παρανοϊκούς χούλιγκαν» δήλωσε επιθεωρητής της αστυνομίας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «αλήτες» χρησιμοποιούν το περιστατικό «για να προκαλέσουν χάος».

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης. «Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις.

Λίγο νωρίτερα, υψηλόβαθμος αστυνομικός έλεγε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

Το περιστατικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 15:00 στην Ελλάδα) ένας άνδρας επιτέθηκε με ένα μεγάλο μαχαίρι κατά παιδιών που έβγαιναν από δημοτικό σχολείο.

Τραυμάτισε τρία παιδιά, ένα κορίτσι πέντε ετών που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ένα κορίτσι έξι ετών που νοσηλεύεται με πιο ελαφριά τραύματα και ένα αγόρι πέντε ετών που πήρε εξιτήριο. Τραυματισμένη βαριά είναι και μια γυναίκα περίπου 30 ετών που εργαζόταν στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.