Neo

Παραχαράξεις των ιστορικών αποτυπωμάτων…

«Ιστορικές παραχαράξεις» εντοπίζει στον πολιτικό διάλογο στην χώρα, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, βασικής συνιστώσας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
«Οι φίλοι μας του Ακραίου Κέντρου, είναι ικανοί να αλλάξουν τα ιστορικά γεγονότα και τα ιστορικά πρόσωπα, προκειμένου να τα ενσωματώσουν όλα στο φιλελεύθερο θεώρημα», λέει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, φέρνοντας τρία κορυφαία παραδείγματα για ισάριθμους πολιτικούς άνδρες που πέρασαν από την κεντρική πολιτική ζωή της χώρας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους.
«Ας πούμε, ο Κύρκος παρουσιάζεται κάτι σαν Κεντρώος. Ότι δηλαδή δεν ήταν Δημοκρατικός Κομμουνιστής. Ότι δεν είχε υποστηρίξει ακόμα και στην Μεταπολίτευση την Σοβιετική Ένωση χωρίς να καταφεύγει στον πιο ακραίο μηδενισμό για αυτό το κοινωνικό σύστημα. Ότι δεν είχε βγει στους δρόμους το 1981 για να πανηγυρίσει την ήττα της Δεξιάς. Κάπως έτσι τώρα και ο Σημίτης. Εμφανίζεται σαν ένας κλασσικός φιλελεύθερος πολιτικός. Λησμονούν το ΠΑΚ και τις βόμβες (!) στον αγώνα του κατά των Συνταγματαρχών. Υποτιμούν ότι συγκρούστηκε μετωπικά με την Εκκλησία για τις ταυτότητες ακόμα και όταν δεν τον υποστήριζε όλο το κόμμα του για αυτή την σκληρή αντιπαράθεση. Το ίδιο και ο Παπαγιαννάκης. Τον εμφανίζουν ως έναν μετριοπαθή πολιτικό. Ξεχνούν την έντονη αντίθεση του για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Την κριτική του στάση απέναντι στο κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης», λέει, κάνοντας λόγο για «παραχαράξεις των ιστορικών αποτυπωμάτων», με στόχο μία αφυδατωμένη θεωρία συναίνεσης χωρίς πολιτικά επίδικα και εύλογες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις υπέρ ενός είδους άνευρου και απολίτικου Κέντρου.
Κάνει λόγο, σε τελευταία ανάλυση, για μία υπερβολική ακύρωση της ίδιας της σύνθετης προσωπικότητας των ιστορικών αυτών πολιτικών προσώπων που είχαν όμως ένα σοβαρό κόκκινο νήμα. Αυτό, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.