ΚΟΣΜΟΣ

Η στρατιωτική επιχείρηση θα γίνει οπουδήποτε υπάρχει η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου και του νότου της Λωρίδας της Γάζας, είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς όπου κι αν τη βρούμε» λέει ο ισραηλινός στρατός

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα πλήξουν στόχους της Χαμάς όπου και αν τους βρουν, ακόμη και στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ενώ συνεχίζεται η χερσαία επιχείρηση στον βορρά του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρησή μας. Θα γίνει οπουδήποτε υπάρχει η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου και του νότου» της Λωρίδας, είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα γίνει κατά τη στιγμή, τον τόπο και τις συνθήκες που θα είναι καλύτερες για τον στρατό», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, δεκάδες βλήματα όλμου εντόπισαν άντρες του ισραηλινού Στρατού να είναι κρυμμένα από τους τρομοκράτες της Χαμάς σε ένα νηπιαγωγείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου των IDF.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως οι Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν όπλα σε χώρους δημοτικού σχολείου, τα οποία έκρυβαν προς χρήση τα μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Επιπλέον, οι μαχητές της 12ου τάγματος της 7η ταξιαρχίας εντόπισαν πυρήνα τρομοκρατών σε περιοχή της πόλης της Γάζας. Μετά την αναγνώρισή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τρομοκράτες προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους καταδίωξαν και με τη συμβολή ενός μαχητικού αεροσκάφους, τους εξολόθρευσαν.

Ο ισραηλινός στρατός είπε πως σκότωσε επτά Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε επτά Παλαιστίνιους σε δύο ξεχωριστά επεισόδια, εκ των οποίων «πέντε τρομοκράτες» στην Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη , και δύο στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Στην Τζενίν, ο απολογισμός των πέντε νεκρών αμφισβητήθηκε το μεσημέρι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών μαχητών της «στη μάχη του Κατακλυσμού του αλ Άκσα στην Τζενίν». Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε «τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση».

Δημοσιογράφοι του AFP είδαν μια επικήδεια πομπή για τρία πτώματα τυλιγμένα με τα λάβαρα των ένοπλων παλαιστινιακών κινημάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.