ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου συνάντησε τον Πρέσβη της Αρμενίας στη Βουλή

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Tigran Mkrtchyan είχε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των μακροχρόνιων καλών σχέσεών της με την Αρμενία ήδη από το 2015, όταν ως Πρόεδρος της Βουλής είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Γιερεβάν, με αφορμή το Παγκόσμιο Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ κατά της Γενοκτονίας, που διεξήχθη με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Αρμενίων, Ποντίων-Μικρασιατών και Ασσυρίων, ενώ επίσης έχει υπερασπιστεί τον λαό της Αρμενίας και τους κατοίκους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που, ακόμη και σήμερα, υφίστανται πρακτικές εθνοκάθαρσης από το Αζερμπαϊτζάν. Είναι γνωστό ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 εκκαθαρίστηκε, ουσιαστικά, ο πληθυσμός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και 120.000 κάτοικοι της περιοχής υποχρεώθηκαν σε εξαναγκαστική μετακίνηση.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επιβεβαίωσε προς τον Πρέσβη της Αρμενίας, ότι τόσο η ίδια όσο και η Πλεύση Ελευθερίας, θα εξακολουθήσει να είναι σύμμαχος των ανθρώπων που θυματοποιούνται, όπως κάνει με κάθε ευκαιρία, παραμένοντας στο πλευρό των Παλαιστινίων, στο πλευρό των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κάνοντας πράξη την διαχρονική θέση της για την απόλυτη προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων υπάρξεων, των ανθρωπίνων ζωών έναντι των Διεθνών Εγκλημάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.