Neo

Κάντε το όπως στην φορολόγηση των εταιρειών

Αυτό ζήτησε πάνω κάτω για το ΦΠΑ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του Προϋπολογισμού.
Παίρνοντας την ‘πάσα’ από τον αρμόδιο υφυπουργό για τη δημοσιονομική πολιτική Θάνο Πετραλιά, που υποστήριξε ότι με φορολογικό συντελεστή 28% εισπράττονταν 4,3 δις ευρώ και με φορολογικό συντελεστή 22% εισπράττονται 7 δις ευρώ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναρωτήθηκε «αυτό το πετυχημένο παράδειγμα γιατί δεν το κάνουμε στο ΦΠΑ για να αυξήσουμε τα έσοδα, μειώνοντας τους συντελεστές;». Διερωτήθηκε ακόμα αν δεν μπορεί να γίνει αυτό ή η κυβέρνηση προτιμά να δίνει επιδόματα, αντιπολίτευση που έχει πολλάκις ασκήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Με την Χαριλάου Τρικούπη να έχει προτείνει εδώ και μήνες τη μείωση του ΦΠΑ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι αν μπορέσει να μειωθεί, θα ανακουφίσει τον πολίτη, τον εργοδότη, και γενικά το σύνολο της κοινωνίας, γιατί θα μειώσει τις τιμές και οι μειωμένοι συντελεστές θα γίνουν αναπτυξιακά κίνητρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.