Neo

Το δημογραφικό δεν θέλει ασπιρίνες…

Αυτό υποστηρίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ζητώντας αφενός ισχυρή χρηματοδότηση, αφετέρου πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση ενός τόσο μείζονος θέματος.
Παραθέτοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 48% των γεννήσεων αφορούν πρώτο παιδί, το 35% δεύτερο και το 17% τρίτο (και πάνω) παιδί και τονίζοντας ότι για να υπάρξει ισορροπία στην ηλικιακή πυραμίδα, είναι απαραίτητο κάθε ζευγάρι αναπαραγωγικής ηλικίας να κάνει 2,1 παιδιά, ενώ σήμερα κάνει 1,2, ο κ.Καρχιμάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Το δημογραφικό δεν θέλει ασπιρίνες. Απαιτεί ισχυρή χρηματοδότηση σε βάθος χρόνου και ισχυρή πολιτική βούληση», λέει, σημειώνοντας όμως ότι στην πράξη μόνο το ΠΑΣΟΚ ασχολείται σοβαρά, εδώ και χρόνια, με το ζήτημα αυτό και παραθέτοντας σειρά πρωτοβουλιών του εδώ και χρόνια.
Θυμίζοντας τέλος, ότι το δημογραφικό είναι και άμεσα συνυφασμένο με την ακρίβεια, το κόστος στέγασης κ.ο.κ., επαναφέρει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, πρόγραμμα κοινωνικής στέγης για χαμηλά ενοίκια κ.α., προκειμένου να βοηθηθεί το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.