ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε για την έκρηξη στη Σταδίου

Χρυσοχοΐδης: Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει , δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας κοντά στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης.

«Κάποιοι θρασείς και επικίνδυνοι προχωρήσαν σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται».

Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου: «Ο δράστης υπάρχει σε βίντεο» - Oι εντυπωσιακές ομοιότητες με επίθεση του 2016

Για την τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείου Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα» ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στα πρώτα ευρήματα των Αρχών.

Όπως είπε ο αστυνομικός, για την υπόθεση θα υπάρξει «πρωτοφανής όγκος βίντεο» από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στη Σταδίου, όσο και σε παρακείμενους δρόμους.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των Αρχών, τα οποία επικαλέστηκε, ο δράστης έχει καταγραφεί σε βίντεο την ώρα που τοποθετεί τη βόμβα. Ερωτηθείς αν ήταν μόνο ένας, απάντησε πως σε μικρή απόσταση τον περίμενε συνεργός του.

Τόνισε πως, ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία μένει να ερευνηθεί ως προς το ποιο είναι το υλικό της.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, επεσήμανε πως, υπάρχουν ομοιότητες με την επίθεση που είχε γίνει στο υπουργείο Εργασίας το 2016 και εξέφρασε την ανησυχία του για την αναβίωση της τρομοκρατίας στην Αθήνα, καθώς πρόσφατα σημειώθηκαν κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά, μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ.

Στο φως ήρθε βίντεο-ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Σταδίου περίπου στις 01:29 ξημερώματα Σαββάτου και συγκεκριμένα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας εντός καταστήματος που έχει καταγράψει την ένταση του ωστικού κύματος από την ισχυρή έκρηξη του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Όπως έχει γίνει γνωστό, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη άγνωστος κάλεσε στα γραφεία εφημερίδας προειδοποιώντας για την έκρηξη και τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

«Σε 40 λεπτά θα σκάσει» φέρεται να είπε ο άγνωστος.

Η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε στην περιοχή και εντόπισε μια ύποπτη τσάντα στα κάγκελα του πεζοδρομίου, ενώ διέκοψε την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από το σημείο.

Την ευθύνη για το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον άγνωστο που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ανέλαβε η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.