ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Εμμένουμε στην πρότασή μας για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Action24» είπε, αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη, πως «οι συγγενείς των θυμάτων που παραβρέθηκαν προχτές στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ. Όταν έχει συμβεί μία τέτοια τραγωδία, οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε σεβασμό, αλλά την ίδια στιγμή οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν δείχνουν καμία ενσυναίσθηση, αν λάβει κανείς υπόψη τη συμπεριφορά τους. Δεν είναι δυνατόν όλη η ελληνική κοινωνία να θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη και η Νέα Δημοκρατία να στρέφεται κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να κουνάει το δάκτυλο. Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Καραμανλή και στη συνέχεια, να παραπεμφθεί, ώστε να λογοδοτήσει ενώπιον δικαστών».

«Στο πλαίσιο αυτό φέραμε την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή, την οποία η ΝΔ καταψήφισε, παρά το γεγονός ότι βασιζόταν στο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, η οποία μιλούσε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος. Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν μία κυβέρνηση, που θέλει να λέει ότι κυβερνά αλλά στα μεγάλα ζητήματα η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντί της» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καταδεικνύοντας τη στάση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες όσον αφορά στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε πως «φαίνεται μία μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για τα σημαντικά ζητήματα της ακρίβειας, της οικονομίας και της διαχείρισης του εγκλήματος των Τεμπών. Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και πιστεύουμε ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα. Την Τρίτη έχουμε στη Βουλή μια συζήτηση που αφορά στην κοινωνική κατοικία, ένα θέμα που το ΠΑΣΟΚ έβαλε στο τραπέζι. Η κυβέρνηση υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις μας, εμείς θέλουμε κατάργηση ή αναστολή της Golden Visa. Σ' αυτό το πλαίσιο, της ουσιαστικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την προσπάθειά του».

Αναφορικά «με τις δημοσκοπήσεις και τη δημοφιλία του κ. Λοβέρδου, ο οποίος δήλωνε πριν από λίγους μήνες "για πάντα ΠΑΣΟΚ" ενώ και στις εσωκομματικές εκλογές προπορευόταν στις δημοσκοπήσεις αλλά τελικά βγήκε τρίτος, θέλω να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ανατρέψει και πιο δύσκολες δημοσκοπήσεις στο παρελθόν» πρόσθεσε.

«Το ΠΑΣΟΚ και στις τελευταίες εθνικές εκλογές το έδειχναν δημοσκοπικά στο 8%, τελικά κατάφερε κάτι διαφορετικό. Και τώρα έχουμε βαθιά πίστη και πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να αυξήσουμε πάλι τα ποσοστά μας, να είμαστε δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση που χρειάζεται η χώρα. Αυτός είναι ο διακηρυγμένος στόχος μας. Η lifestyle αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εύκολος αντίπαλος για την Νέα Δημοκρατία και την βοηθά να βγαίνει αλώβητη από αυτή την αντιπαράθεση» ανέφερε, τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.