ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ - Greenpeace

Συζήτηση για το μέλλον των θαλασσών μας: Τι περιμένουμε και τι διεκδικούμε

Την Πέμπτη 18 Απρίλιου, από τη 1 το μεσημέρι και για μισή μόνο ώρα, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ Πέτρος Κόκκαλης και ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης συζητούν για το μέλλον των θαλασσών μας, με αφορμή το συνέδριο “Our Ocean Conference”. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook του ΚΟΣΜΟΥ: https://www.facebook.com/kosmosgreece

- Τι δεσμεύσεις ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση;

- Πώς τις αξιολογεί ο ΚΟΣΜΟΣ, και πώς οι περιβαλλοντικές οργανώσεις;

- Ποιο είναι το διακύβευμα για τις θάλασσες και το κλίμα σε Ευρώπη και Ελλάδα;

Η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της θαλάσσιας ζωής από καταστροφικές πρακτικές υπεραλίευσης και εξορυκτικών δραστηριοτήτων, είναι στις μέρες μας πιο επιτακτική από ποτέ.

Για να τεθεί σε εφαρμογή η Διεθνής Συμφωνία του ΟΗΕ για τους ωκεανούς θα πρέπει τουλάχιστον 60 χώρες να την επικυρώσουν. Μέχρι στιγμής, μόνο 4 έχουν υπογράψει. Η χώρα μας, παρότι δηλώνει ότι η προστασία των θαλασσών είναι προτεραιότητά της, δεν προχωρά στην επικύρωσή της.

Όσον αφορά τίς εξορύξεις, μόνο 25 χώρες παγκοσμίως έχουν ζητήσει την παύση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Η κλιματική αλλαγή δεν κάνει εξαιρέσεις. Αν δεν προστατέψουμε τώρα τα θαλάσσια οικοσυστήματά μας, τότε θα έχουμε αποτύχει απέναντι στις μελλοντικές γενιές, που θα έρθουν αντιμέτωπες με τα αποτελέσματα των λανθασμένων επιλογών μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.