ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Στις δύσκολες ώρες του ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταφεύγει στην ποίηση. Και ενδεχομένως αγνοεί το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη. Όμως η πολιτική του στάση, απέναντι στα γιγνόμενα και τις εξελίξεις, θαρρείς και εμπνέεται από τον πρώτο στίχο της συλλογής του νομπελίστα ποιητή: "Θα γυρίσει αλλού τις χαρακιές της παλάμης, η μοίρα...". Πράγματι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει την εντύπωση, σε όσους συνομιλούν μαζί του, ότι περιμένει το γύρισμα της μοίρας για να ανακάμψουν -πολιτικά και εκλογικά- ο ίδιος και το κόμμα του.

Το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να κατηγορεί την Κουμουνδούρου για τη συμπεριφορά της στα "κουφοντινικά", τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και για κάθε τι που δεν συνάδει με το πλαίσιο των απαγορεύσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας όμως το αυτί του Αλέξη δεν ιδρώνει. Αντίθετα, θεωρεί, λάθος τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη να φορτώνει όλα τα αρνητικά, ακόμη και την έξαρση της πανδημίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση. "Αφού μοναδικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτός που φταίει για όλα τα κακά, όσοι διαφωνούν με τις πολιτικές και τις επιλογές της κυβέρνησης και έχουν αντίθετη γνώμη για τον φταίχτη, είναι λογικό να προτιμήσουν εμάς, κι όχι κάποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, στις εκλογές. Ουσιαστικά μάς πριμοδοτεί έναντι του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ και τον ευχαριστούμε γι' αυτό", μάς λέει στενός συνεργάτης του του Αλέξη Τσίπρα. Και προσθέτει, "μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να συγκεντρώσουμε 10.000 άτομα στη Νέα Σμύρνη ή να κατεβάζουμε 4-5.000 στις διαδηλώσεις για τα πανεπιστήμια. Δυστυχώς δεν την έχουμε κι αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Καταδεικνύει την αδυναμία μας στους μαζικούς χώρους, τα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια. Το 2012 καβαλήσαμε το αντιμνημονιακό και αντισυστημικό κύμα, αλλά αν δεν αποκτήσουμε βαθιές ρίζες στην κοινωνία, δεν θα γίνουμε, για να το πούμε σχηματικά, το νέο ΠΑΣΟΚ, που είναι και ο στόχος".

Και η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν (ακόμη κι όταν πήρε 36% και έγινε κυβέρνηση) δεν είχε σοβαρές οργανωτικές δυνατότητες, αντίθετα με το ΚΚΕ και παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, που μπορούσαν να κινητοποιούν χιλιάδες και να γεμίζουν πλατείες και στάδια. Και για να επιστρέψει στα κυβερνητικά έδρανα θα πρέπει, εκτός από ελκυστικό εθνικό αφήγημα, εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και νέα (πολιτικά έμπειρα και τεχνοκρατικά ικανά) πρόσωπα, να αποχτήσει σοβαρούς δεσμούς με τις κοινωνικές οργανώσεις, τις επαγγελματικές ενώσεις και τους θεσμικούς φορείς, που εκφράζουν τις δυνάμεις της εργασίας και την κοινωνία των πολιτών. Κι αυτός ο στόχος -παρότι ο Αλέξης Τσίπρας τον τοποθετεί στα πρώτα ράφια των προτεραιοτήτων του κόμματός του- μοιάζει, και είναι ακόμη, πολύ μακρινός. Αντίθετα, το σπορ στο οποίο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπρέπουν είναι οι εσωκομματικές καντρίλιες.

Σήμερα, τα βλέμματα όλων δεν είναι στα νοσοκομεία της Αττικής που δεν έχουν πλέον κλίνες ΜΕΘ για covid-19, αλλά στις εκλογές που γίνονται στην Νομαρχιακή Οργάνωση της Αθήνας. Η αγωνία τους δεν είναι, όπως το προηγούμενο διάστημα, για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά για το ποιός θα επικρατήσει οργανωτικά: οι "Προεδρικοί" ή οι "Ομπρελοποιοί"; Με τους δεύτερους -μετά και τον αποκλεισμό από την ψηφοφορία της ομάδας που βρίσκεται πιο κοντά στους Προεδρικούς και φέρει τον περίεργο τίτλο "ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ"- να δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση της ψηφοφορίας. Η απάντηση της "Ενωτικής Κίνησης" είναι ότι "το ίδιο έλεγαν και για τον Πειραιά και ιδιαίτερα για την Ανατολική Αττική και το χουνέρι που ετοίμαζαν στον Χρήστο Σπίρτζη, αλλά ηττήθηκαν". Η ανταπάντηση των "Ομπρελοποιών" είναι πως "στον Πειραιά έχουμε ισοπαλία, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμαχήσαμε με τη ΡΕΝΕ, κερδίσαμε τη Νομαρχιακή κόντρα στις προβλέψεις της Νοτοπούλου, του Παππά και των άλλων Προεδρικών".

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις "μάχες χαρακωμάτων" που δίδονται στις νομαρχιακές οργανώσεις. Προφανώς, επειδή ξέρει ότι ο ίδιος δεν αμφισβητείται, αλλά και επειδή, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, "είναι λογικό να υπάρξει ανανέωση στα περιφερειακά όργανα". Ακόμη κι αν ο Τσακαλώτος, ο Φίλης, ο Σκουρλέτης και η αριστερή συντροφιά τους επικρατήσουν, ο ίδιος είναι ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός του κόμματος. Το πολύ πολύ να τους δώσει μεγαλύτερο χώρο στο τραπέζι που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ενδεχομένως, και να το θέλει. Οι έρευνες δείχνουν ότι τον συμφέρει να ενσωματώσει στην κεντροαριστερή στρατηγική του τον ριζοσπαστισμό, του οποίου οι Ομπρελοποιοί εμφανίζονται ως εκφραστές. Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι "η φθορά της κυβερνήσεως είναι θέμα χρόνου να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις".

Φθορά από την οποίαν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, τουλάχιστον προσώρας, να μην επωφελείται, όμως, όπως λένε οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι προϊόντος του χρόνου οι παρενέργειες από την πανδημία και την πολύμηνη καραντίνα αλλάζουν την κυβερνητική εικόνα και τα δεδομένα στα οποία θα δοθεί η μάχη της κάλπης, όποτε αυτή στηθεί. Φέρνουν δε ως παράδειγμα την πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία έγινε για τον "Κύκλο Ιδεών" του Ευάγγελου Βενιζέλου, του ανθρώπου που στον ΣΥΡΙΖΑ αγαπούν να μισούν. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η κυβέρνηση αρχίζει να έχει σοβαρές απώλειες στις ηλικίες κάτω των 44 ετών και κυρίως στους 17-34. Και συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν ήταν θετικός ή αρνητικός ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία, οι ηλικίες 17-34 απαντούν 63% αρνητικά και θετικά μόνο το 32%. Το ίδιο συμβαίνει και με τις απαντήσεις στην ερώτηση αν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για τη διαχείριση των κρίσεων. Οι 17-34 χρόνων δεν την εμπιστεύονται σε ίδιο ποσοστό (63%), ενώ την εμπιστεύεται το 34%. Ακόμη και στην ερώτηση αν τα περιοριστικά μέτρα βοηθάνε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το 58% των ηλικιών 17-34 λένε "όχι", έναντι 41% που λένε "ναι".

Τα ευρήματα αυτά, λένε στην Κουμουνδούρου, είχε υπόψιν του ο πρωθυπουργός, και "ήταν αυτά που τον ανάγκασαν, στο μήνυμά του για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, να βγάλει τη γραβάτα και να κάνει ειδική αναφορά στους νέους, προτρέποντας τους να κάνουν την οργή τους δημιουργία". Κατά τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του, οι αποστάσεις που φαίνεται να λαμβάνουν οι νέοι άνθρωποι από την κυβερνητική πολιτική είναι δείγμα ότι οι συσχετισμοί στην κοινωνία αλλάζουν. Όπως σημειώνεται, στις συζητήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικοινωνιολόγους και πολιτικούς αναλυτές, "ανέκαθεν η νεολαία ήταν αφενός το θερμόμετρο της κοινωνικής έντασης και αφετέρου το βαρόμετρο των αλλαγών που κυοφορούνται στο κοινωνικό σώμα και το πολιτικό σύστημα". Η επαφή με τον ριζοσπαστισμό της νεολαίας είναι και ένας από τους λόγους που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στηρίζει κινητοποιήσεις ή και να καλύπτει εκδηλώσεις, που θεωρούνται ότι αντιστρατεύονται τα ειωθότα του πολιτικού πολιτισμού. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Ακόμη κι αν αυτή η σύμπλευση παρέχει επιχειρήματα στην κυβέρνηση να την κατηγορήσει ακόμη και για στήριξη της τρομοκρατίας και υποκίνηση των φαινομένων βίας, η ηγεσία της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι το τελικό ισοζύγιο την ευνοεί, αφού "οι πολίτες γνωρίζουν ότι τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια". Δεν θα έχουμε επανάληψη της κινηματικής στρατηγικής του 2012 - 2015 ούτε όμως και θα γίνουν τα "φρόνιμα παιδιά του συστήματος που θα περιμένουν τη σειρά τους για τη διακυβέρνηση". Ανάμεσα στον ρεαλιστικό ριζοσπαστιμό και τον ριζοσπαστικό ρεαλισμό ο Τσίπρας διάλεξε τον δεύτερο. Προφανώς επειδή κατανοεί ότι ο ρόλος του καλύτερου διαχειριστή των κρατικών υποθέσεων δεν του ταιριάζει ούτε και τον ευνοεί, παρότι είναι αρκετοί αυτοί που τον συμβουλεύουν -μάλιστα κάποιοι κορδακίζονται και ότι τον έχουν πείσει- να φορέσει τη γραβάτα του κεντροαριστερού και να οπλιστεί με υπομονή μέχρι να κλείσει ο κύκλος του Μητσοτάκη.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που ασχολούνται επισταμένως με τις δημοσκοπήσεις και τις έρευνες πολιτικής συμπεριφοράς υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει το μειονέκτημα που έχει στις μεγάλες ηλικίες και ειδικά στους άνω των 65, θα πρέπει να διευρύνει όσο μπορεί περισσότερο το προβάδισμά του στους νέους και νεαρής ηλικίας ψηφοφόρους. Και για να το πετύχει χρειάζεται μεγαλύτερη δόση ριζοσπαστισμού. Σημειώνουμε ότι στις τελευταίες εκλογές, που κέρδισε η ΝΔ (με 39,85% έναντι 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ), στις ηλικίες 17-34 το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, 36,8% έναντι 30,6% της ΝΔ. Και έχουν τη γνώμη ότι μπορούν να το πετύχουν επειδή, όπως λένε, "οι περιορισμοί λόγω καραντίνας και η δράση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, στις διαδηλώσεις, στις πλατείες και σε γειτονιές ακόμη και ήσυχων μέχρι πρότινος δήμων έχουν περάσει τους νέους απέναντι". Μόνο που αυτό το "απέναντι" το φοβούνται και οι νουνεχείς του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μπορεί να μην περιοριστεί σε αντικυβερνητικά αισθήματα, αλλά να εξαπλωθεί ως ...ιός απόρριψης συνολικά του συστήματος. Και φέρνουν ως παράδειγμα τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης με τον τραυματισμό του αστυνομικού, όπου πρωταγωνιστές ήταν, όπως λένε, "το περιθώριο". Και ειδικότερα: "χούλιγκανς ποδοσφαιρικών ομάδων, μετανάστες που βιώνουν καθημερινά τον έλεγχο ακόμη και την απρόκλητη βία της αστυνομίας και αναρχομπάχαλοι που έχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ". Αν οδηγηθούμε σε γενίκευση φαινομένων βίας και συγκρούσεων με την αστυνομία, "χαμένη θα είναι και η αντιπολίτευση", αποφαίνεται συνομιλητής μας - βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή "ο φόβος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ευνοούν αυτούς που τους διαχειρίζονται. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από το κράτος και την πολιτική του διεύθυνση, την κυβέρνηση".

Επιπροσθέτως, είναι, όπως λένε, ορατός ο κίνδυνος "εμείς να προσπαθούμε να ενοποιήσουμε τον τάδε αναρχομπάχαλο με τον Αντώναρο, την Κρινιώ Κανελλοπούλου με την Αννέτα Καββαδία, τον Πάνο Λιάκο με τον Γιάννη Μαντζουράνη και τον Τσακαλώτο με τον Χρήστο Ζώη και ο Μητσοτάκης να κάνει παιχνίδι με τους νοικοκυραίους και τους νουνεχείς του κέντρου, δεξιάς και αριστεράς, που, ανάλογα με τις συγκυρίες, είναιτο 35-40%, όσο δηλαδή του χρειάζεται για να είναι μονίμως στην κυβέρνηση είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία, αν χρειαστεί, με το ΚΙΝΑΛ ή κάποιο άλλο από τα δεξιά του σχήμα -υφιστάμενο ή που θα δημιουργηθεί. Αναμφίβολα, η πολυσυλλεκτικότητα των νοικοκυραίων είναι πιο εύκολη επιτεύξιμη και διαχειρίσιμη. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί να κάνει πολλούς ελιγμούς ακόμη και ακροβασίες για να ηγηθεί μιας αντικυβερνητικής πολυσυλλεκτικότητας, μέλη της οποίας, μεταξύ άλλων, είναι και κάποιοι "πιο γραφικοί και από την ...Πλάκα" -ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, αλλά, όπως μάς ειπώνεται χαρακτηριστικά από ιστορικό στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς, "όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται ως "κοινωνικό κέντρο" αντί για "σφήνα στον Κυριάκο και την δεξιά του Μητσοτάκη", το πιθανότερο είναι να καταλήξουν ως ένας άλλος "λεκές", όπως ο Πάνος Καμμένος, στο πουκάμισο της αριστεράς".

Πάντως, να μην ξεχνάμε ότι τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα αρχίζει να συζητείται και η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά με βάση την αναφορά Καλογρίτσα. Μπορεί η πλευρά του πρώην υπουργού να θεωρεί "αστεία" την κατηγορία όμως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ενημερωθούν, τουλάχιστον τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, για την ουσία της υπόθεσης. Άπαντες δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν τον Νίκο, για τον οποίον, όπως μάς λένε, είναι σίγουροι ότι "δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη", αλλά θέλουν να μάθουν και όλη την αλήθεια για την υπόθεση και κυρίως αν υπάρχουν στοιχεία που δεν ξέρουν και μπορεί να τους φέρουν, όπως και με την υπόθεση Μιωνή, σε δύσκολη θέση. Ελπίζουν ότι ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα -και πάντως πριν έλθει η υπόθεση στη Βουλή- θα ενημερωθούν από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά για την υπόθεση. Προσώρας, κανείς δεν θέτει θέμα αλλαγής ρόλου για τον Νίκο Παππά. Θα συνεχίσει να είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης. Εξάλλου, όπως μάς λέει σύντροφός του "ο Μητσοτάκης έχει τον Άδωνι Γεωργιάδη αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Ανάπτυξης παρότι δεν έχει ακόμη καθαρίσει δικαστικά με την υπόθεση Novartis". Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι φοβούνται ότι "η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει και την Προανακριτική για τον Παππά προκειμένου να βάλει φωτιά στον κάμπο της έντασης. Όσο θα μεγαλώνουν οι ευθύνες της για τη λάθος διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού τόσο θα προστίθενται γεγονότα στη στρατηγικής της έντασης, που έχει επιλέξει το Μαξίμου". Πάντως, αν πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του ίσως θα πρέπει να αναζητήσουν, μάς λένε κάποιοι νουνεχείς της Κουμουνδούρου, τον τρόπο με τον οποίον αντέδρασαν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου στα επεισόδια που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008...

72 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 10:20 21/03/2021

    ΕΣΥ ΜΠΟΓΔΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ–ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ !!!

    ΑΜΗΝ !!!

  2. Μέχρι τώρα , Φελνίκο ,
    Από τα 69 σχόλια τα μισά σχεδόν προέρχονται από τον/την FEMA .
    Σε τι μας διαφώτισαν τα σχόλια αυτά για την πολιτική κατάσταση , την υγειονομικής μας κρίση ή , τις οικονομικές καταστάσεις και δυσκολίες της οικονομίας μας ;
    Μηδέ μαςΥποψίασαν για τα του εκλογικου κλίματος όπως καταγράφεται στην κοινωνία μας τούτες τις μέρες !
    Συνθήματα μόνον γράφει , όπως οι μπαχαλακηδες πετούν τις μολοτωφ στις διεισδήσεις τους σε ειρηνικές εκδηλώσεις .
    Από πανω τα συνθήματα του αυτά βγαίνουν με εντελώς άκομψο, βάναυσο , επιθετικό και ναζιστικό τρόπο .
    Ένας απρόσωπους, ανώνυμος και εντελώς ασήμαντος εισαγγελέας και κακό- συζητητής που στηρίζεται στην ανοχή σου,
    Νίκο Φελέκη .
    ΕΙναι δυνατόν έτσι να εμπλουτισθουν με διάφορες γνώμες και απόψεις, με άλλες ιδέες προς συζήτηση κ Φελέκη μου
    Τα άρθρα σου ;
    ΟΤαν με τοσο φασιστικό τρόπο η / FEMA ακούγεται και φαίνεται πολύ οικεία και γνώστης της λειτουργίας του ιστότοπου .
    Θέλετε να ζητήσουμε βοήθεια από Ειδήμονες μεταξύ των παραβιάσεων ( χάκερς τους λεν ; ) στο Διαδίκτυο ;

  3. FEMA 22:06 20/03/2021

    ΠΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΛΕ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΣΥ?

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ……..ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ–ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ……

  4. FEMA 21:58 20/03/2021

    ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΟΣΟ !!!!

    ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΤΟΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ !!!–ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ !!

    ΑΝΤΕ ΗΣΥΧΑΣΕ–ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ Ο ΠΑΝΟΣ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΣΑΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!

  5. FEMA 10:38 20/03/2021

    ΒΡΕ ΜΠΟΓΔΗ–ΒΡΕ ΜΠΟΓΔΗ

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ.

    ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ=ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

    ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΝΥΦΗ -ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ–ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΣΤΕ !!

    ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ–ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΕΠΙΤΗΔΕΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ !!!

    ΣΗΜ.

    ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΡΤΑΝΙΑΝ?

  6. FEMA προτιμώ να ζούμε στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά στην Ελλάδα του μπαχαλάκια Αλέξη Τσίπρα. Ο πατέρας του Κυριάκου όπως και ο Ανδρέας Παπανδρεόυ φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν από την χούντα ενώ ο πατέρας του Τσίπρα έκανε δουλειές μαζί της. Είναι κατάντημα να βγαίνει ο Σταλινιστής βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ ο Βαρεμένος και να λέει ότι τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα τα έχει διαπράξει στην Ελλάδα το κέντρο. Πόσο βαρεμένος είναι στα αλήθεια και αυτός και τα άλλα θλιβερά πρόσωπα του ΣΎΡΙΖΑ. Τελικά ένα μάτσο από λαϊκιστές, Εθνομηδενιστές και φασίστες είστε και τίποτα άλλο. Άξιος ο μισθός σου φασιστόμουτρο.

  7. Νίκος 10:08 20/03/2021

    FEMA Το Παναγιώτη το καμμένο μην ξεχάσεις!!! Και τα συντρόφια σας του βουδα τα παιδιά Αντώναρο και ,

  8. SPARTA. 10:01 20/03/2021

    ΟΚ τελικά το πήρες το μάθημα σου και κρύφτηκες στην τρύπα σου αρουραίε της κλεοπτοδημοκρατίασ, λαμόγιο.

  9. ΔΔΔΔΔ

  10. Ερμαφρόδιτε FEMA ,
    η ασυναρτησία σου έχει σπάσει όλα τα κοντέρ !
    Υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχεις πολιτικό λόγο και επιχειρήματα εφοσον αυτοδιορίζεσαι ο Νταρτανιάν του Τσίπρα .
    Δεν μπορώ να φανταστώ ότι σε διόρισε ο ίδιος ,,,, αν και παίζει και αυτό ,
    εφόσον είχε διορίσει ΥΕΑ τον Καμμένο και και καπου αλου τον ΧΑΪΚΑΛΗ .
    Είναι καλός πωλητής καρεκλών και συνειδήσεων ο άνθρωπος . Και συ εύκολο σκοπόσιμο .
    ΣΗΜ.
    Οσο για την ΝΔ και τον Μητσοτάκη όχι σε μένα τα παράπονα σου .
    Εγώ είμαι με το Κίνημα Αλλαγής και υπογράφω τις ιδέες , τι πεποιθησεις και τιςς ελπίδες μου με το πραγμ@τικο μου όνομα που δεν έχει βρε μπροστα του ,
    Αγενέστατε /τη .

  11. FEMA 20:24 19/03/2021

    ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΜΠΟΓΔΗ–ΑΓΑΠΗΤΟΣ Η ΕΛΑΦΡΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΛΝΙΚΟΣ?

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ–ΑΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΜΠΙΡ!!

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΖΕΙΣ !!!–ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ !!!

    ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΜΠΟΓΔΗ !!–ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΜΑΚΡΟΝ !!

    ΣΟΥ ΛΕΕΙ,Η ΜΠΡΙΖΙΤ–ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ?

    ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ –ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΕΣ !!

    ΑΝΤΕ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ—ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΝΑ !!!

    ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!–ΟΙ Α(χ)ΡΙΣΤΟΙ !!!

  12. Δεύτερη π4οσπαθεια .

    Το τελευταίο σου σχόλιο FEMA ,
    είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μειώνει μια στήλη σαν αυτή εδώ του αγαπητού μας. ΦΕΛΝΙΚΟΥ.
    Σε κριτική για το έργο και την πολιτεία ενός αποτυχημένου πολιτικού και ανθρώπου , απαντάς έτσι!
    Προκαλώντας και τα υπόλοιπα φασιστακια ν ´ακολουθήσουν διαμαρτυρίες για την πολιτική Τσίπρα -Καμμένου
    και Χρυσής Αυγής παλαιότερα και αυτήν της θ@ξιωμ. ντιπολίτευσης του τώρα με Δρίτσα, 17 Νοέμβρη , Κουφοντίνα , Ραγκούση .και των υπολοίπων γυρολόγων καρεκλοκινηγών .
    Ακόμη και σε στιγμές κινδύνων από ορατούς και αόρατους εχθρούς της πατρίδας μας.
    Το αρρωστημένο σας κομματικό συμφέρον εις βάρος του συνόλου των πολιτών μας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.