ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ F-35

Πολλοί παραιτούνται των παραγγελιών, η Τουρκία όμως επιμένει. Θέλει δύο F-35 τα οποία θεωρητικά θα αποφεύγουν τα ραντάρ το 2015. Είναι διατεθειμένη να ξοδέψει 16 δις δολάρια. 

Η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στα σχέδια της να αγοράσει 100 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 από την Λόκχιντ, συνολικής αξίας 16 δις. δολλαρίων, με αρχικό στόχο όμως  την παράδοση δύο αεροσκαφών το 2015, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.

Το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει ότι το πρόγραμμά, αξίας 382 εκατ. δολλαρίων, κατασκευής του αεροσκάφους που θα έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να αποφεύγει ραντάρ, επιδεικνύει «πρόοδο» ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος τα πήγε πολύ καλά στα τεστ πτήσεων το 2011.

Παρά τις ανακοινώσεις όμως πολλές είναι οι χώρες που ξανασκέφτονται τις παραγγελίες στις οποίες έχουν ήδη προβεί. Στον Καναδά προτείθενται να ξανασυζητήσουν το θέμα στις 2  Μαρτίου με αξιωματούχους από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Δανία, την Ιταλία, τη Δανία και τη Νορβηγία.

Το πρόγραμμα του Πενταγώνου για το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει καθυστερήσει για ένα ολόκληρο χρόνο και χώρες όπως η Ιταλία για παράδειγμα βρίσκουν την ευκαιρία που τους δίνει η κάκιστη οικονομική συγκυρία να περικόπτουν τις παραγγελίες τους κατά 30 και πλέον τοις εκατό όπως είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.