ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ – ΜΑΝΟΣ

Ο γάμος που δεν έγινε πριν την 6η Μαΐου, αφήνοντας εκτός Βουλής και τα δύο κόμματα, επισημοποιήθηκε χθες. Δημιουργία Ξανά και Δράση κατέρχονται με κοινό ψηφοδέλτιο στις 17 Ιουνίου.

Κοινά ψηφοδέλτια, πιθανότατα κάτω από το λογότυπο της Δημιουργίας Ξανά, αναμένεται να κατεβάσουν οι Θάνος Τζήμερος και Στέφανος Μάνος στις προσεχείς εκλογές. Ο κ. Μάνος που είδε τη συμφωνία του με τη Ντόρα Μπακογιάννη να διαλύεται, αφού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας οδεύει προς τη Νέα Δημοκρατία, και ενώ βρίσκονταν ήδη σε συζητήσεις με στελέχη που θα σηματοδοτούσαν ένα κεντρώο άνοιγμα (Λυμπεράκη, Τσούκαλης) εν τέλει κατέληξε σε συμφωνία με τον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος αποτέλεσε την έκπληξη των προηγούμενων εκλογών εξασφαλίζοντας, από το πουθενά, το 2,15% του εκλογικού σώματος.

Η επίσημη πρώτη του νέου σχήματος προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Φιλελεύθερος... συντηρητισμός

Το σενάριο της σύμπραξης των δύο πλευρών είχε τεθεί επί τάπητος και προεκλογικά. Τότε είτε οι εμμονές περί ηγεσίας από την πλευρά Μάνου και Μπακογιάννη, είτε η απόλυτη θέση Τζήμερου για... «πολιτική, χωρίς πολιτικούς» είχαν αποτρέψει μία συμμαχία φιλελευθέρων. Πέραν αυτού, ωστόσο, και στο εσωτερικό των σχηματισμών υπήρχαν σημαντικές ενστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της Δράσης χαρακτήριζαν τον κ. Τζήμερο ως... νεοσυντηρητικό ή ακόμη και ως την ελληνική εκδοχή του tea party, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις θέσεις που έχει διατυπώσει για την παιδεία, την ιστορία, τους μετανάστες και την... αξιοποίησή τους ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

Μένει να αποδειχθεί αν έχει βρεθεί κοινός τόπος και, φυσικά, ποιός θα δώσει τον τόνο στο νέο σχήμα, που πάντως επιδιώκεται να μην περιοριστεί στα δύο σχήματα αλλά να λειτουργήσει ως πόλος σύμπηξης ενός μετώπου στο χώρο του κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία στο νέο σχήμα θα είναι... ομαδική και μένει να διαπιστωθεί αν ως επικεφαλής θα εμφανισθεί, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Τζήμερος (ο κ. Μάνος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον) ή κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Με ανακοίνωσή του, ο  πρώην βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης έκανε γνωστή την προσχώρησή του στη ΔΡΑΣΗ. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής κάλεσε  τους φιλελεύθερους πολίτες να στηρίξουν με πίστη και ενθουσιασμό την συνεργασία της ΔΡΑΣΗΣ με τη Δημιουργία Ξανά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.