ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΣΗΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΡΙΚΗ

Ο «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Προκόπιεφ σε εκδοχή haute couture από απόψε και για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πιο εμβληματική ιστορία αγάπης ανά τους αιώνες επιστεγάζει τη συνεργασία της γνωστής σχεδιάστριας Σίλιας Κριθαριώτη με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο Ρενάτο Τζανέλα χορογραφεί το αριστούργημα του Προκόπιεφ, το μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής ακολουθεί τις σκηνικές οδηγίες του και η Σίλια Κριθαριώτη εμπνέεται από τον απόλυτο έρωτα και δημιουργεί με νεορομαντική διάθεση.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, μια και αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εγνωσμένης αξίας σχεδιάστρια μόδας «δίνει τα χέρια» με το μπαλέτο της Λυρικής. Ο Τζανέλα, ψυχή της Κρατικής Όπερας της Βιέννης μέχρι το 2005, φαντάζεται το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στη Βερόνα του σήμερα –κατά σύμπτωση είναι και δική του γενέτειρα- και δίνει τη δική του, νεωτεριστική εκδοχή του σαιξπηρικού μύθου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από σήμερα και μέχρι τις 13 του μήνα. Θεωρώντας πως η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για να δημιουργήσεις κάτι από την αρχή, ο Τζανέλα αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκληση της ΕΛΣ και ανέλαβε τη διεύθυνση του μπαλέτου.

Με την παράσταση του «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στο Μέγαρο Μουσικής ουσιαστικά εγκαινιάζεται απόψε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Λυρικής για το φετινό καλοκαίρι. Ανάμεσα στις παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί –πολλές και κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Αθηνών- είναι η «Τόσκα», σκηνοθετημένη από Ούγκο ντε Άνα, το «Il Trovatore» σε σκηνοθεσία Στέφανο Πόντα υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, αλλά και ο δοκιμασμένος θεσμός της «Όπερας της βαλίτσας».

INFO: «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Σεργκέι Προκόπιεφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»), από 9 έως 13/05 στις 8:00μμ, εισιτήρια 15, 30, 40, 60 ευρώ/φοιτητικό 10 ευρώ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο www.nationalopera.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.